„Cu cât mai multă dragoste oferi, cu atât mai mult aceasta durează”

„Oamenii stau împreună atâta timp cât își doresc să fie împreună. Nu datoria, onoarea sau moralitatea leagă două persoane, astfel încât să le facă două părți inseparabile ale unui întreg. Atunci când cineva simte că e timpul să plece, o face și este în stare să lase în urmă un cămin iubitor, o rudă bolnavă sau chiar propriii copii. Atâta timp cât focul iubirii și angajamentului mai arde în ei, vor rămâne.

Iar atunci când doi oameni își doresc să fie împreună, nici neajunsurile, nici caracterul și nici greșelile nu îi vor opri din a face acest lucru. Pe de altă parte, dacă cineva decide că e timpul să pună punct, niciuna dintre calitățile bune ale partenerului nu îl pot întoarce.

Oricât de neatrăgător ai crede că ești, va apărea cineva care să te placă. Este demonstrat. Și oricât de atrăgător și irezistibil ți-ai imagina că ești, vor exista mereu cei care te vor dezamăgi și care nu vor avea niciun interes pentru tine.

Dacă cineva te respinge, nu înseamnă nimic. Nimic rău nu se va întâmpla, nu s-au înrăutățit lucrurile și nu a scăzut valoarea ta ca persoană. Doar înseamnă că persoana potrivită pentru tine încă nu a apărut, dar o va face. Ea există.

Dar dacă cineva decide să îți fie partener, gândește-te că, odată și odată, de vă veți despărți, poate nu atâta timp cât îți vei trăi viața, poate doar atunci când vei părăsi această lume. Prețuiește ceea ce ai, nu regreta când pierzi pe cineva și nu-ți fie frică să o faci.

Bucură-te când există o persoană care aduce acea lumină specială în viața ta, pentru că atunci poți străluci. Când sentimentele de anxietate, de teama de a fi singur se topesc, întunericul care ți-a acoperit mintea dispare.

Cu cât mai mult iubești pe cineva, cu cât mai multă dragoste oferi, cu atât mai mult aceasta va dura. Dacă iubești pe cineva, dar simți o mică durere sau chiar ură undeva în interior, atunci oferi echivalentul unei otrăvi glazurate cu ciocolată. Nu meriți mulțumiri pentru asta.

Dacă ești în această situație, lasă-l să plece. Lasă pe cineva să fie mai mult decât pur și simplu oglinda care reflectă dragostea ta. Trebuie să lași acea persoană să fie ea însăși. Uită de frica de schimbare, nu poți evita toată viața frica. Mai devreme sau mai târziu te va prinde. Nu te gândi la ce se poate întâmpla mai târziu, gândește-te la aici și acum. Și pleacă înainte ca lumea să îți încercuiască sentimentele moarte de dragoste.

Ce a fost cumpărat cu bani valorează doar bani. Ceea pentru ce te-ai rugat, ai plâns, ai pierdut și ți-a fost furat va reveni cu siguranță. Ceea ce ți-a fost oferit din inimă cu bună-credință este de neprețuit și niciodată nu-ți poate fi luat. Dar, cum vei ști că ai găsit persoana potrivită? Simplu. Într-o zi te vei ciocni cu cineva. Nu te va cunoaște. Nu te vei aștepta sau nu vei cere să îl întâlnești. Dar îl vei găsi sau, mai bine zis, vă veți găsi. Și, indiferent de calea pe care o vei parcurge, vei simți că ești pe drumul cel bun.”

Articol original pe: livejournal.com