Copiii care sunt iubiți devin adulți care știu să iubească

Să-ți iubești copilul e o stare, e o necesitate și o obligație, până la urmă. Felul în care îl iubești va rămâne ca o amprentă pe amintirea lui, va influența atitudinea și gesturile lui în viitor, va fi ca o reflecție pentru comportamentul lui de mai departe. Părinții care nu-și iubesc copiii sunt de câteva ori lași: o dată pentru că nu au știut că un copil înseamnă responsabilitate, de două ori pentru că nu și-au dat seama cine ar putea deveni acest copil dacă e ignorat și încă o dată pentru că așa distrug o întreagă generație care va urma.

Dincolo de trăsături și tipuri de comportament pe care copilul le preia genetic de la părinți, este starea firească a lucrurilor: un tată și o mamă fie oferă pe deplin copilului dragoste și grijă, fie nu-i oferă deloc. Stări trăite pe jumătate nu există în acest caz: nu ai cum să zici că-ți iubești copilul moderat. El poate fi doar sensul vieții tale, altfel, tu ești un nemernic și uiți de el. Mi-e jale de ultimii.

Să-ți iubești copilul. Să-i oferi încredere și să-l îndrumi corect. Pentru că acest copil te vede ca pe un exemplu și pentru că tot el, atunci când va ajunge mare, va găsi potrivit să-și educe copiii așa cum l-ai educat și tu. Va iubi așa cum a văzut dragostea în familia lui și va oferi atâta afecțiune câtă i-au oferit când era mic. Excepții sunt puține. Prea puține. Ești părinte și ești responsabil de puiul de om care are nevoie de tine. Fii alături, oferă, iubește.

Copiii care sunt iubiți devin adulți care știu să iubească.

Foto: weheartit.com