Concentrează-te pe tine, pentru că de cele mai multe ori, celorlalți nu le pasă

Îți irosești timpul așteptând ca oamenilor să le pese cu adevărat?

Cu toții ne-am aflat într-o astfel de situație. Ai făcut un mare pas în viața ta sau ți-ai realizat un scop vital și dorești să o spui tuturor. Ești plin de mândrie și de fericire și vrei s-o împărtășești cu toată lumea.

Dar te-ai oprit vreodată să asculți acea voce din capul tău care se întreabă dacă oamenilor cărora le împărtășești știrile le pasă cu adevărat? Sigur că te-ar putea asculta. Ar putea să-ți pună întrebări. Dar, la sfârșitul zile, oare le pasă cu adevărat de tine și de viața ta?

Realitatea dură care te va elibera

Oamenii sunt o specie curioasă. Fac lucruri ciudate și sunt intrigați de viețile altora. Acest lucru te poate ademeni într-un fals sentiment de securitate și te poate face să crezi că le pasă cu adevărat sau că sunt dispuși să te ajute atunci când vei avea nevoie. În realitate, majoritatea oamenilor nu sunt interesați cu adevărat de bunăstarea ta la un nivel atât de profund și nu vor fi alături de tine când vei avea nevoie de sprijin emoțional.

De ce ai nevoie să te concentrezi pe ideea de a te face singur fericit

Odată ce îți dai seama că majoritatea oamenilor își păstrează legăturile la un nivel superficial, realizezi că încrederea în sine și capacitatea de a te face fericit reprezintă una dintre cele mai importante abilități pe care le poți dezvolta. În afară de câțiva prieteni apropiați și rude, majoritatea oamenilor pe care-i vei cunoaște, nu vor fi alături când vei simți nevoia de a fi ascultat.

Învață să-ți apreciezi talentele și realizările, pentru că nimănui nu-i va păsa de viața ta mai mult decât tine. Când trebuie să iei decizii importante-n viață și te gândești să faci următorul pas, ascultă-ți intuiția și acționează în conformitate cu cele mai profunde dorințe ale tale.

Atunci când îți trăiești viața după termenii proprii, vei fi capabil să împărtășești veștile bune și în ciuda faptului că nimănui nu-i pasă, îți vei atinge obiectivele proprii și îți vei îndeplini propria viziune despre ce înseamnă să trăiești o viață împlinită.

Sursa :