„Şi dacă nu te voi uita niciodată?” Citeşte acest articol, dacă simți că trecutul nu te lasă!

Tu nu mai exişti în viaţa mea. Ai plecat atât de demult, încât mi se pare că n-ai existat niciodată. Nu mai eşti în fotografiile mele şi nici la sărbători nu mai eşti alături de mine. Nu mă mai ţii de mână când mă plimb prin parc şi nici nu eşti alături atunci când privesc, a mia oară, filmul nostru preferat.

Exişti doar în gândurile mele. Nu mai sunt sigură dacă mai eşti în inima mea, pentru că ea e prea suferindă ca să mai înţeleagă ce se întâmplă cu ea.

Am încetat să simt. Nu mai sunt, cu adevărat, fericită, tristă, amărâtă sau bucuroasă. Sunt pur şi simplu. Nu mai simt nimic nici pentru tine, nici pentru oricine altcineva.

Cândva îmi făceam griji că nu te voi putea uita şi că voi fi nefericită până la sfârşitul vieţii. Dar acum, nu-mi mai frământ sufletul cu astfel de idei. Deşi e adevărat că n-am putut scăpa de gândurile cu tine, dar am acceptat această realitate cu mult timp în urmă şi m-am învăţat să trăiesc cu ea. Acum, ea mă defineşte.

Am realizat cât de multă energie am pierdut încercând să te uit. Mi-am dat seama că am încetat să-mi trăiesc viaţa din plin, să admir frumuseţea momentului, să iubesc şi să fiu fericită. Şi toate acestea, din cauza încercărilor mele desperate de a te uita.

Indiferent de ceea ce se întâmplă în viaţă, nu trebuie să uităm să o trăim. Da, deseori se întâmplă să ne doară şi să suferim. Deseori suntem trădaţi, ne simţim singuri sau suntem concediaţi de la serviciu. Dar asta nu se întâmplă zilnic!

Viaţa, în mare parte, este o combinaţie de zile pline de rutină, mai rar de zile triste sau cu adevărat fericite. Şi este alegerea noastră să ne facem rutina mai frumoasă şi mai plină de farmec, detaşându-ne de poverile materiale, spirituale, psihologice, etc.

Nu ne trăim viața corect din propria vină. Suntem gata să ne plângem ani şi decenii în şir, spunând cât de nefericiţi suntem, în loc să mergem mai departe şi să ne schimbăm atitudinile, viziunile şi, în general, viaţa.

Nu uita că memoria şi starea spirituală sunt lucruri absolut diferite. Ele nu au prea multe lucruri în comun. Vei putea uita, totalmente, toate durerile prin care ai trecut doar în cealaltă viaţă, dar acum este timpul să trăieşti! Trecutul nu trebuie să ne influenţeze prezentul.

Viaţa de aici şi acum este mult mai importantă decât rănile trecutului!

Sursa :