Citește asta dacă te simți nefericit

Este o stare care te absoarbe complet. Ca întunericul care te acoperă de jur împrejur și ți se pare că nu vei mai vedea răsăritul niciodată.

Uneori, o zi întreagă poate fi astfel. Uneori două. Uneori este o lună sau un întreg an care a trecut dificil. Uneori se întâmplă pentru că cineva ți-a frânt inima. Uneori, pur si simplu, pentru că este iarnă și frig. Alteori – pentru că prietena ta are parte de o ascensiune incredibilă în carieră, iar tu stai aici și vrei să te bucuri pentru ea, dar în schimb intri în panică și înrăutățești și mai mult situația, de aceea te simți oribil.

Nu ești nici prima, nici ultima persoană care se simte astfel.

Aș vrea să-ți scriu o listă cu fiecare pas pe care trebuie să-l faci pentru a nu te mai simți mizerabil. Dar nu pot, pentru că nu scapi astfel de nefericire. Cu siguranță există lucruri care te pot înveseli un pic. Dar, nu poți pur și simplu, cu o baghetă magică, să scapi de sentimentul de nefericire.

Dar ce poți face pentru moment, este să fii bun cu tine însuți. Și asta cuprinde o mulțime de lucruri. Asta înseamnă să faci totul pentru sănătatea și bunăstarea ta: să dormi suficient și să te odihnești atunci când corpul tău are nevoie de asta; să te plimbi la aer curat, să mănânci bine, să comunici cu cei dragi când îți este extrem de greu.

A fi bun cu tine, înseamnă a fi dur. Nu-ți permite să nu faci nimic. Ridică-te din pat și impune-te să mergi la muncă, indiferent de cât de frig este afară, sau cât de întuneric, sau cât de mult nu te-ar copleși durerea. Impune-te să faci sport, chiar dacă este ultimul lucru pe care vrei să-l faci.

Ieși la întâlniri cu prietenii, chiar dacă vrei doar să te bagi în pat și să fii singur. Pentru că, în adâncul sufletului, știi că în aceste momente trebuie să fii cât mai mult în compania oamenilor care te iubesc.

Trebuie să fii puternic și să ai grijă de tine. Trebuie să spui că ești puternic, chiar dacă încă nu crezi asta. Trebuie să mergi mai departe.

Oamenii care au trecut prin astfel de momente, nu au fost mai buni sau mai puternici decât tine. Și ei s-au simțit slabi, triști, dezamăgiți – exact ca și tine. Dar au continuat să trăiască.

Este normal să te simți nefericit. Nu ești un ratat sau un egoist. Ești un Om. Fiecare dintre noi trăiește momente în care sentimentele-i sunt amestecate. Uneori există un motiv, alteori – nu.

Dar trebuie să știi că este un lucru normal. Și fi bun cu tine însuți, bun într-atât, încât să fii dur. Și amintește-ți că nu ești singur și anume asta te unește cu toți ceilalți oameni de pe pământ.

Sursa :