Citește asta dacă suferi de trădarea omului drag: ține minte cel mai important lucru

Încerc să gândesc de bine despre oameni. Mă concentrez pe momentele bune, încerc să empatizez cu problemele lor, încerc să iubesc din nou, nu să critic. Nu întotdeauna mi se primește, întrucât am și eu multe neajunsuri.

După aia îmi cer iertare, mă apreciez din nou, recunosc greșelile. Doar asta e parte din dezvoltarea personală.

Din păcate, cât de mult am încerca să vedem partea bună la alți oameni, alții nu văd partea bună în noi. Tot ceea ce putem controla sunt gesturile și acțiunile noastre.

Atunci când cel mai bun prieten îți înfige cuțitul în spate, când iubitul de înșală, când părinții nu te înțeleg, când oamenii pe care îi iubești au un comportament îngrozitor și-ți frâng inima, trebuie să înțelegi cel mai important lucru: nu este vina ta și nu ai meritat asta.

Nu contează ce-ți spune acel om, pur și simplu nu ai meritat o asemenea atitudine. Nu trebuie să pierzi nopți întregi fără să dormi, încercând să înțelegi ce nu ai făcut bine.

Gesturile oamenilor sunt gesturile lor. Suntem responsabili doar de propriul comportament în raport cu alți oameni. El mai ușor să zici: „Ea m-a provocat” sau „El m-a forțat să am un asemenea comportament”. NU. Fiecare alege în felul său. Oamenii care au rănit inimi au avut și ei dreptul la alegere. Ei pur și simplu au făcut alegerea greșită.

Din păcate, nu fiecare om are curajul să-și ceară iertare pentru gesturile sale prostești. În realitate, unii oameni chiar găsesc motive care să le argumenteze gesturile grosolane.

Ei se gândesc că tu ești cea vinovată, că tu ai avut un comportament neadecvat. Tu știi că nu este așa. Te te rog, nu le permite să te forțeze să gândești altfel. Iată ce trebuie să ții minte, atunci când te trădează oamenii în care ai crezut cel mai mult: nu este vina ta! Cât de mult nu te-ar convinge că au dreptate, să știi că nu au. Trebuie să mergi înainte și să păstrezi alături doar oamenii care merită prezența ta.