Citește asta, dacă simți că te-ai blocat într-o relație nepotrivită, alături de un om nepotrivit

Uneori mă gândesc: oare am fost vreodată eu însămi alături de el? Și zile de astea sunt tot mai multe decât mi-aș dori. Sigur, relația are nevoie de efort și implicare, dar lucrurile trebuie să meargă ușor. Atunci când ești cu omul potrivit, totul e simplu. Recunosc, eram într-o relație cu un bărbat de care mă temeam.

Mi-a trebuit ceva timp să plec. Dar a fost cea mai reușită decizie din viața mea: mi-am permis să mă ridic și să pun preț pe viața mea.

Iată de ce mă simțeam în relația nepotrivită, alături de omul nepotrivit.

Eram cu cel care mă forța să-mi pierd autoaprecierea

Mi-am pierdut zâmbetul, pentru că el practic ura să mă vadă fericită. Zâmbetul meu îl deranja. Voia să-mi manipuleze viața în totalitate și nu-și imagina că pot fi fericită pur și simplu, fără el. Știa că nu pot pleca, eram dependentă de el.

Eram cu cel care mă forța să-mi pierd încrederea

Am devenit femeia care nu merita să audă complimente din partea bărbatului de alături, pentru că „nu le meritam”. Din cauza lui mă simțeam o nulitate.

Eram cu cel care, după cum credeam, îl cunoșteam

Și m-am înșelat. Am pierdut mult timp convingându-mă că el va fi cel de la început. Credeam orbește că starea respectivă era ceva temporar – m-am înșelat.

Eram cu cel pe care nu-l cunoșteam în realitate

Era un prefăcut. M-am convins în timp că era doar un mincinos și-un trădător. Găseam de fiecare dată argumente să-i motivez comportamentul. Voiam ca el să devină omul meu, cel la care am visat mereu. Nu a fost așa. Trăiam o iluzie căreia trebuia să-u pun capăt.

Eram cu cel care m-a forțat să mă îndoiesc de mine

Din cauza lui am înțeles că unii oameni nu sunt atât de buni. Din cauza lui am încetat să fiu omul care vedea frumosul în toate.

Eram cu cel care se iubea doar pe sine

Credeam că atunci când îl voi iubi și mai mult, îmi va răspunde cu aceeași dragoste. Ba nu. A devenit un înfumurat. Mă făcea de fiecare dată să mă simt singură. Mă umilea intenționat, doar ca să aibă autoritate asupra mea.

Eram cu cel care mă invidia mereu

Din cauza lui am încetat să mă ântâlnesc cu mulți oameni, prieteni. Era invidios pe faptul că mă cunoșteau mulți. Am început chiar să cred că am o problemă. Ce bine că m-am oprit la timp.

Eram cu cel care m-a făcut să fiu mai puternică

Atunci când am plecat, am devenit și mai puternică.
Ai grijă cine este alături de tine. Înțelege în ce fel de relație ești și ce ambiții, viziuni și scopuri comune aveți. Dacă simți că ești în relația nepotrivită, pleacă. Dacă simți că el este omul tău, luptă pentru dragostea ta.

Sursa :