fb

Citește asta dacă nu ai certitudinea că ești îndrăgostită de el. Îl iubești sau ești dependentă?

Cu toții avem și prieteni care „sar” dintr-o relație în alta și de fiecare dată sunt „complet îndrăgostiți”. Pentru cei care au fost singuri în tot acest timp, apare întrebarea: „Cum poți simți iubire pentru toți acești oameni?”

E dragoste sau e teama de a fi singur? Da și nu. E doar ceva ce simți. Dar dacă sentimentul tău este greșit? Ce se întâmplă atunci când ești înspăimântată de gândul de a fi singură și lași pe oricine să se apropie de tine, astfel încât tinzi să crezi că este sufletul tău pereche?

Ai avut și tu relații care s-au sfârșit după câteva luni și nu îți vine să crezi că i-ai spus acelei persoane: „te iubesc?” Simți asta, pentru că nu era dragoste, ci atașament.

Dragostea este înflăcărată; atașamentul este nepăsător

Se spune că opusul dragostei este ura. Prin urmare, după despărțire toată frumusețea creată de iubire se transformă într-o imensă furie și o ură inexplicabilă.

Când ești doar atașat de cineva, nu vei avea niciodată aceste trăiri în urma despărțirii. Devii paranoic, nervos și ai momente de iritare, dar nu confunda aceste sentimente.

Dragostea este altruistă; atașamentul este egoist

Când ești îndrăgostită, totul se concentrează în jurul celeilalte persoane. Pentru prima oară în viață, plasezi nevoile altcuiva înaintea nevoilor tale.

Când e doar atașament, persoana ta contează cel mai mult. Tot ceea ce faci pentru partenerul tău este un pic despre tine.

Iubirea este grea, atașamentul este dificil doar când sunteți departe

Dragostea adevărată nu este niciodată ușoară. Crezi că așa va fi doar pentru că este pură și frumoasă, dar nimic ce este atât de intens nu vine ușor. Trebuie să o încurajezi și să o alimentezi.

Când vine vorba de atașament, nu ai ce crește și ce alimenta. Aici contează de câte ori vă vedeți pe săptămână. Nu crește, nu înflorește și nu se transformă în altceva. E ca un drog, efectul nu este pe termen lung și te va lăsa.

Iubirea este liberă, atașamentul este posesiv

Când iubești, nu trebuie să vezi neapărat persoana ca să te simți în siguranță. Nu ai nevoie să fii lângă acea persoană pentru a înțelege modul în care el sau ea se simte. Nu pui la îndoială sentimentele celuilalt față de tine și nu ești gelos.

Când este doar afecțiune, nu știi niciodată ce simte cu adevărat partenerul tău. Ești sigur doar atunci când este lângă tine. Când nu sunteți aproape, te chinui întrebându-te ce face el sau ea.

Dragostea dă puteri, atașamentul este despre putere

Nimic altceva nu-ți oferă senzația că poți face orice, ca dragostea adevărată. Aceasta îți oferă un sentiment de libertate și energia care te întinerește. Ești viu și gata să cucerești lumea.

Când este doar atașament, devine o luptă pentru putere. Vrei să te asiguri că tu ești cel care nu va fi părăsit.

Iubirea nu are termen-limită, atașamentul este cronometrat

Când ești cu adevărat îndrăgostită, nu mai poți scăpa. Indiferent de faptul dacă relația merge sau nu, această persoană va fi mereu iubirea vieții tale.

Atașamentul nu funcționează așa. Este întotdeauna pe un termen limitat și mereu în așteptare. În una din zile, unul dintre voi va găsi dragostea adevărată și toată afecțiunea pe care ai investit-o în acea relație, va dispărea tot atât de repede cum a și apărut. Dragostea adevărată nu dispare, rămâne cu tine pentru totdeauna.

Source :

soulpost