Citește aceste gânduri dacă ai obosit de singurătate

Viața este construită astfel: atunci când ne maturizăm, ne găsim omul potrivit și devenim un cuplu. Astăzi într-o societate modernă femeia poate trăi și singură, se poate întreține, poate da naștere unui copil și poate evolua pe plan profesional.

Dar cu toate astea femeii îi este greu să suporte singurătatea, deoarece e gingașă și lipsită de apărare. Acest lucru este imposibil de ascuns. Femeia e construită astfel ca să aibă parte de iubirea și grija unui bărbat.

Dacă ai obosit de singurătate atunci cel mai important lucru e să recunoști acest lucru. Tratamentul oricărei boli începe cu recunoașterea ei. Multe femei neagă unele probleme nu doar de ochii lumii, dar și față de ele. Frica de a fi singură te conduce spre impas, nu dorești atât de mult să întemeiezi o familie. Pentru a o suprima pierzi foarte multă energie.

Iar atunci când cunoști un bărbat îți este teamă să nu te părăsească, pentru că ești condusă de frica singurătății. Astăzi ești singură nu că așa ar fi circumstanțele, ci pentru că asta e alegerea ta.

În primul rând nu dorești să te maturizezi. Rămâi acea fetiță mică dedicată părințor săi. Știi în ce constă maturitatea? Ești matură atunci când ești responsabilă de viața ta. Nu ai nevoie de nimeni: nici de părinți, nici de un bărbat. Nu trebuie să învinovățești bărbații sau să te plângi pe viață.

Dacă dorești cu adevărat schimbări în viața ta și vrei să pui capăt singurătății trebuie să muncești din greu. Fiecare are propriile probleme. Cineva e bolnav, altcineva nu are un loc de muncă. Tu ești singură. Datoria ta e de a rezolva această problemă și va trebui să depui mai mult efort decât prietena ta care deja e căsătorită. Poți fi iubită și ai putea să iubești.

Nu te mai plânge prietenelor, nu mai da vina pe soartă. Încetează să faci toate treburile de una singură, învață să ceri ajutorul. Fii femeia cea elegantă, deschisă, comunică și bucură-te de viață. Dacă dorești să-ți schimbi viața, schimbă-te pe tine. Trebuie să te înțelegi și să realizezi ce vrei de la o relație.

Refuză pentru totdeauna la ideea că un om poate fi fericit doar dacă își găsește a doua jumătate.

Tu nu ești doar o jumătate, tu ești un tot întreg. Dar ca să te descoperi ai nevoi de un bărbat. Psihologii propun femeilor singure să-și dezvolte încrederea în sine. Atunci când te decizi să te dezvolți, încrederea apare automat.

Copilul din interior te obligă să iventezi defecte inexistente și să cauți în orice bărbat – tăticul care să-și asume responsabilitatea pentru viața ta. Un bărbat vrea să fie lângă o femeie matură, nu un copil.

Viața e frumoasă atunci când nu este loc de durere, tristețe și regrete. 

Sursa :