Citește aceste rânduri și înțelege ce înseamnă să te iubești cu adevărat

Auzim deseori îndemnul să ne iubim pe noi înșine, deși foarte rar urmăm acest sfat. Fiecare se iubește pe sine în mod unic. Cineva o va face în mod ironic, cineva se va iubi în mod exagerat, altcineva va simți o afecțiune sinceră față de propriul eu, altul se va iubi doar atunci când va avea succes, iar ultimul tip nu va fi în stare să se aprecieze pe măsură.

Iubirea față de sine este, mai întâi de toate, o atitudine care cuprinde în sine iubire, grijă, atenție, plăcere, admirație și mândrie. Este dorința de a face ceva numai pentru sine, de exemplu, dăruirea unor cadouri, ascultarea necesităților și valorificarea lumii interioare.

Iubirea față de sine presupune o manieră deosebită de a trata propriul eu. Persoana este răbdătoare, înțelegătoare în raport cu propriile greșeli și puternică în momentele dificile.

A te iubi pe tine înseamnă a fi extrem de atent față de propria stare. Trebuie să sesizezi schimbările și procesele care se desfășoară în propriul corp. Este important să știi să îți concentrezi atenția și pe lumea ta psihologică. Să îți asculți gândurile, emoțiile și sentimentele.

Fiecare din noi trebuie să își dezvolte abilitatea să observe ceea ce se întâmplă cu el în mod obiectiv, fără a judeca. Să fim capabili să evaluăm o stare fără a o califica ca bună sau rea.

Iubirea față de sine semnifică să știi să îți recunoști greșelile și să poți să te ierți pentru ele. Să îți identifici imperfecțiunile, dar să nu le lași să devină un obstacol în atingerea succesului.

Iubirea față de propria persoană este atunci când îți oferi dreptul de a-ți controla viața, fără să te abați de la drumul ales. Înseamnă învățarea constantă și munca asupra dezvoltării personalității.

Iubirea față de sine se exprimă prin obișnuința de a te trezi în fiecare dimineața cu vorbe dulci și altele care te fac fericit.

A te iubi pe tine înseamnă să fii receptiv față de nevoile tale. Să îți urmărești, în fiecare dimineață și înainte de somn, stare în care se află corpul tău și să încerci să te relaxezi.

Trebuie să îți înțelegi propriul organism: să bei apă atunci când simți sete, să te întinzi când te simți încordat, să mănânci când ți-e foame.

Iubirea față de propriul eu este atunci când poți distinge ceea ce este în tine esențial, individual și firesc față de calitățile eronate formate de o atitudine negativă inadecvată.

Sursa :