Citește aceste rânduri, dacă simți că ai obosit de viață

Agitația lumii moderne ne oboseşte enorm. Ea mereu ne ispiteşte şi rareori ne remunerează. Noi obosim din lipsa de iubire, din grijile pentru cei dragi. Noi am obosit să investim eforturi şi idei într-un rezultat incert. Ne preocupăm pentru ceva care nu ne oferă nimic în schimb. Ne-am săturat de nesiguranţă, de plictiseală.

Oboseala fiecăruia dintre noi are propriile sale motive. Nu întotdeauna am fost atât de epuizaţi. Au existat momente când am fost plini de speranţă. Când optimismul nostru depăşea cinismul. Când puteam împărtăşi multe cu această lume. Motivele slăbiciunii şi oboselii noastre au fost promisiunile fără restricţii, o inimă frântă.

Cei din jurul nostru nu întotdeauna ne-au sprijinit în eforturile noastre şi de aceea am avut mai multe pierderi decât victorii. Am pierdut motivaţia de a mai continua, de a mai vrea să facem un efort. Am obosit cu toţii, ne-am transformat într-o armată de inimi frânte, de inimi suferinde care nu caută nimic altceva decât vindecare. Vrem mai mult, dar suntem prea obosiţi ca să mai cerem.

Am vrea să încercăm ceva nou, dar ne este frică… Cineva tot ar trebui să încerce, dar teama de eşec îl împiedică. Ni se pare că doar noi suntem obosiţi. De fapt, toată lumea din jurul nostru este obosită: de jocurile pentru putere, de autoamăgire, de incertitudine. Nu vrem să devenim răi sau necorecţi cu alţii.

De aceea începem să ne protejăm. Este foarte greu pentru noi să ieşim din acest cerc vicios, căci oboseala ne-a pătruns deja în suflet. Gândurile, visele care cândva erau vii, frumoase, acum par lipsite de viaţă şi sens.

Dar să nu renunţăm! Putem oferi întotdeauna lumii mai multă dragoste decât credem, mai multă speranţă, pasiune. Să nu ne oprim din cauza fricii. Să nu renunţăm din lipsa de rezultate imediate. Să nu renunţăm din lipsa de laude.

Mai devreme sau mai târziu, toţi obosim, toţi ne dezamăgim. Nu înseamnă că viaţa noastră nu o putem schimba dacă suntem obosiţi. Să ne folosim inspiraţia la maxim şi să lucrăm asupra sentimentelor noastre. Fiecare om în viaţa asta a cunoscut o înfrângere, dar asta nu l-a împiedicat să îşi transforme visele în realitate. Greşelile ne fac mai puternici şi mai invincibili în faţa greutăţilor.

Deciziile mici luate zi de zi ne fac mai buni, astfel putem avea parte de evenimente importante în viaţă. Iar ca toate acestea să se realizeze, avem nevoie de timp. Să nu ne grăbim, să o luăm mai încet. Oboseala să fie cea care să ne indice nevoia de a continua să mergem doar înainte.

Sursa :