Citește acest articol atunci când simți că viața ta se ruinează

Acest articol îți va reaminti despre importanța în a avea ajutor în momentele de suferință. Nu ezita să-l ceri… chiar și de la tine însăți!

Probabil acesta este unul dintre cele mai răspândite paradoxuri existente: când te simți fericit, totul pare ușor, iar când ești deprimat, și cel mai simplu lucru ți se pare o provocare.

Acest gând nu îmi iese din minte și zilnic încerc să găsesc un răspuns. De ce trecem prin viață aruncându-ne dintr-o extremă în alta? De ce de fiecare dată totul este ori bine, ori rău? Cum putem să depășim starea de rău, când ea ne iese de sub control? Cum putem să găsim ieșire din acest loc dezolant, lipsit de speranță?

În acest articol vei afla despre ”primul ajutor” pe care poți să ți-l oferi atunci când simți că viața ta trebuie salvată:

1. Acceptă ceea ce simți

Dacă ești o persoană sensibilă, știi ceea ce simți. Știi că emoțiile tale nu te vor părăsi niciodată. Atunci care este soluția, dacă experimentezi fiecare secundă ca pe una dureroasă, crezi că ești la fund și nu mai ai scăpare?

Una dintre cele mai simple și accesibile metode să începi să te simți mai bine este să îți accepți emoțiile. Găsește un minut liber, deschide-ți brațele pentru întreaga gamă de trăiri umane și acceptă-le așa cum sunt. Nu trebuie neapărat să le înțelegi. Nu trebuie să le analizezi și să încerci să le schimbi.

Cel mai important este să nu le reprimi, ci să le permiți să se manifeste. Cu timpul emoțiile negative o să dispară. Nimic nu este veșnic.

2. Permite-le altor oameni să intre în viața ta

Cine ți-a spus că a fi om este ușor, mai ales în perioada contemporană? Acest lucru nu este cu siguranță ușor. Cel puțin de cele mai multe ori. Viața în sine poate fi foarte complicată, de aceea nu trebuie să îi face față de unul singur.

Discută cu cineva în cine ai încredere. Ai nevoie de o persoană care să îți fie alături și să te asculte, când ai nevoie să te destăinui sau doar să vorbești. Nu este obligatoriu să îți dea sfaturi, ci doar să îți ofere prezența sa.

3. Ține minte că nu ești singur

Ține minte că indiferent de ce ai simți sau prin ce ai trece, nu ești singur. Cu siguranță ești unic în felul tău, dar acest lucru nu înseamnă că nu poți găsi persoane care să îți înțeleagă sentimentele și să fie solidare ție.

Posibil acest sentiment să fie provocat de alți factori, dar acest lucru nu înseamnă că esența lui va fi diferită. De aceea, nu ești singur.

4. Notează pe o foaie ceea ce simți

Creierul nostru are tendința să se axeze pe lucrurile negative. Un singur gând negativ poate să fie rulat în mintea nostră iarăși și iarăși, de sute de ori. Ia un stilou și o foaie și descrie ceea ce simți sau la ce te gândești. Exteriorizează ceea ce simți. În acest mod vei diminua tensiunea interioară și te vei simți mai bine.

5. Ieși la o plimbare

Câteodată una din cele mai bune remedii este natura. Nu poți să negi că experimentezi un sentiment de nedescris atunci când te afli înconjurat de flori și copaci, departe de aglomerația orașului. Plimbările în natură îți permite să te simți o parte a ceva mult mai măreț decât tine.

5. Totul este efemer, inclusiv și stările deprimante 

Ține minte că indiferent de situațiile prin care treci acum, ele nu vor dura pentru totdeauna. Probabil că nu într-o zi se va schimba totul. Schimbările sunt inevitabile. 

Mă adresez tuturor care se simt desperați:

Totul se va schimba spre bine. Totul ce are loc cu tine are un sens, o însemnătate.

Cu timpul iarăși vei începe să iubești viața, chiar dacă acum trebuie să te forțezi ca să trăiești.

Nu încerca să faci imposibilul. Lasă ca lucrurile să meargă de la sine. Pur și simplu există și nu te judeca prea sever.

Cere ajutor. Permite-le altor persoane să îți acorde sprijin și ajutor.