Citate puternice care pur și simplu mi-au schimbat percepția asupra vieții

Sunt momente când ai nevoie de un impuls, de un semn care să te motiveze să mergi mai departe, să transformi, să evoluezi. Aceste citate sunt cele mai potrivite pentru tine.

Dacă viața ta e ca o mlaștină din care nu vezi scăpare, aceste citate pot fi un imbold pentru tine să faci totul ca să ieși la suprafață:

1. „Vrei să știi cine ești? Nu întreba. Ia măsuri! Acțiunile tale te vor descrie și te vor defini!” Thomas Jefferson.

Dacă întreaga ta viață ai petrecut-o fiind dependent de ceva, simțind că nu ai dorința să te miști în direcția opusă, nu mai sta și regreta anii pierduți. Cu regretele nu rezolvi nimic. Găsește ceva util să faci. Învață ceva nou. Devino expert al vieții tale, povestește și altora despre schimbarea vieții tale, motivează și alte persoane să facă ce le place.

2. „Nu contează ce cărți de joc ai în mână, contează cum știi să le joci.” Randy Pausch.

Este foarte ușor să găsești mereu scuze.

Prin scuze îți justifici inacțiunea. Dar unde vei ajunge? Nicăieri! Chiar dacă nu au existat viraje bune în viața ta, acest lucru nu înseamnă că nu poți încerca, că nu poți schimba ceva. Dacă vrei să crești personal, dar și profesional, trebuie să faci ceva, nu doar să te scuzi pentru faptul că nu îți reușește nimic. Oamenii de succes știu acest lucru, indiferent de unde încep noul drum și o nouă călătorie prin greutățile vieții.

3. „Cuvintele pe care le spui se transformă în casa în care trăiești.” Hafiz Shirazi

Cu toții vrem să avem propria noastră poveste, scrisă cu propriile cuvinte. Dacă mereu îți repeți că ești îngrijorat, te vei comporta în acest fel. Dacă îți repeți într-una că ești un eșec, atunci eșec și vei fi. Acesta este motivul pentru care este foarte important să alegi cuvintele potrivite, mai ales atunci când vorbești despre tine însuți.

Cuvintele care exprimă neputință, regret, eșec, vor trezi în tine doar sentimente negative, iar cuvintele care exprimă o dorință, schimbare, vor trezi în tine sentimentul propriei forțe, te vor motiva să iei măsurile corecte și nu vei mai da vina pe cei din jur pentru propriile tale probleme.

4. „Nu ceda fricilor tale. Dacă faci acest lucru, nu vei putea vorbi cu inima ta.” Paulo Coelho

Dacă îți vei urma inima, fără să treci de limita legii, poți încălca în siguranță normele sociale. Urmează-ți visul împotriva mulțimii, împotriva tuturor. Dacă crezi că ai dreptate, ai încredere în destinul tău. Schimbarea atitudinilor va stârni interesul minții.

5. „Să nu îți fie frică de eșec. Nu eșecul, dar obiectivul scăzut este o crimă. Chiar și eșecurile sunt minunate. ” Bruce Lee

Ți-e frică de eșec?

Dacă da. atunci nu ești singur în frica ta. Frica de eșec îi împiedică pe mulți să acționeze, deci nu vor obține un potențial succes în viață. Este oare posibil să obții succes fără eșecuri? Nu, cu excepția cazului când ești de acord să ai cele mai mediocre rezultate. Atunci când greșești, înveți o lecție. Dacă greșeala este mare, și lecția va fi mare.

6. „Obstacolele nu blochează calea. Ele sunt calea.” proverb arab

Dificultățile pot fi folosite ca stimulente. Dar nu ai nevoie de un stimulent pur și simplu, ai nevoie de el pentru a crește, pentru a te dezvolta. În loc să supraviețuiești, te scufunzi în tot ceea ce se întâmplă și folosești totul pentru dezvoltarea ta. Dacă vrei să dezvolți un asemenea obicei, folosește-l pentru a practica autocontrolul. Poți folosi toate relațiile incomode pentru a crește.

Fiecare situație este o oportunitate de dezvoltare și trebuie să știi să te folosești de orice situație din viața ta pentru a crește personal.