Cinci semnale de alarmă care îți arată că organismul tău e stresat peste măsură

Stresul poate fi motivul tuturor problemelor noastre psihologice și fiziologice. El nu ne permite să trăim în armonie cu propriul nostru corp.

Fiind presați de o serie de factori externi, ajungem să nu fim atenți la semnalele SOS ale organismului, comformându-ne cu ele involuntar.

În acest sens, menționăm aici cele 5 semnale de alarmă care ne arată că suntem stresați și avem nevoie de odihnă:

1. Disconfortul corpului

Noi nu suntem suficient de receptivi la semnalele pe care ni le arată propriul nostru corp. De fiecare dată așteptăm ca acestea să se amelioreze de la sine. Dar acest lucru e absolut eronat. Dacă vom fi supuși unui nivel mare de stres, corpul nostru pur și simplu se va ruina. Vom avea dureri de cap, de inimă, de stomac și chiar musculare. Dureri care vor evolua în ceva mai grav de fiecare dată.

De aceea, e foarte important să reacționăm rapid la aceste indicii și să nu așteptăm că ele vor dispărea fără consecințe.

2. Somnul tulburat

Atunci când dormiți prea mult și oricum rămâneți a fi supraobosit sau atunci când sunteți supuși insomniei, toate aceste lucruri ne vorbesc despre ceva important. Meditația, exercițiile fizice și o dietă echilibrată sunt ceea ce ne ajută rapid și eficient să scăpăm de orice problemă legată de somn.

Dar înainte de a întreprinde ceva, analizați motivul apariției acestei probleme. Dacă sunteți mega stresat, atunci e acceptabil și să vă duceți la medic ca acesta să vă prescrie un tratament corespunzător în acest sens.

3. Oscilații de greutate

Cât de des vi se întâmplă să mâncați prea mult sau să nu aveți în genere poftă de mâncare? Stresul ne încetinește metabolismul și ne amplifică caloriile. Sau invers. Oscilațiile de greutate ne arată că organismul e supraobosit și încearcă să înlocuiască caloriile pierdute de stres prin încetinirea metabolismului.

Nu uitați că alimentația corectă e ceea ce determină echilibrul nostru și e important să avem grijă să ne alimentăm sănătos, indiferent de cât de ocupați am fi.

4. Dispoziția instabilă

Dacă acum sunteți fericiți și satisfăcuți de viața pe care o trăiți, iar peste o clipă plângeți din cauza suferinței și nefericirii căreia sunteți supuși, atunci fiți siguri că aveți o problemă psihologică care trebuie rezolvată urgent. Stresul grav face ca hormonii noștri să alerge dintr-o extremă la alta. Când ne aducem organismul la o astfel de stare, se întâmplă să devenim foarte vulnerabili, sensibili, nepoliticoși și în general, foarte instabili emoțional.

Dacă vi se întâmplă așa ceva, aveți nevoie de o pauză sau de o vacanță. Luați-vă câteva zile libere, relaxați-vă, plimbați-vă și lăsați departe problemele cotidiene. Ceea ce e cu adevărat important acum, este să vă restabiliți organismul și să reveniți la un regim psiho-emoțional calitativ.

5. Libido-ul scăzut

Libido-ul scăzul e un efect al stresului și al oboselii. Există o relație foarte strânsă între starea noastră psihologică și atracția sexuală față de partener. Dacă aveți o problemă similară cel mai corect e să vorbiți cu partenerul vostru și să-i explicați situația, așa încât veți putea găsi împreună o metodă de ameliorare a grijilor și oboselii voastre și vă veți putea întoarce la stilul vostru de viață normal.

Sursa :