fb

Cinci scuze teribile de ce oamenii își abandonează visurile

Toată lumea are visuri și aspirații. Totuși mulți dintre noi nu le vor trăi. Poate e din cauza fricii de a eșua, a temerilor în fața circumstanțele neprevăzute sau a sentimentului de zădărnicie pe care îl trăim atunci când ne gândim că totul este supus morții. Cele mai multe vise sunt lăsate neîmplinite, rătăcind fără țintă. De ce? Pentru că visele trebuie să rămână vise și de asta ar trebui să le lăsăm neatinse? Total greșit. Oamenii preferă să găsească o mie de motive pentru a nu-și realiza visurile, iar scuzele pe care le invocă sunt:

  1. Cred că nu sunt îndeajuns de buni

Toți avem acea voce interioară care ne spune că suntem neputincioși, ratați și fără nicio valoare. Ea a fost creată să te ajute, să îți ofere confort și siguranță, nu să te rănească. Fă-o să tacă. Totuși, vocea interioară este una dintre cele mai bune lucruri pe care le putem avea.

Ne cunoaștem limitele, la fel și mintea. Data viitoare când îți auzi vocea spunându-ți că ceea ce faci este groaznic, încearcă să crezi că este doar o modalitate de a-ți spune că poți face mai bine de atât și că poți să îți vezi visurile devenind realitate.

  1. Spun că nu au suficient timp

Visurile sunt menite să fie puse în aplicare. Și dacă nu ai suficient timp pentru o pasiune de-a ta, înseamnă că niciodată nu ai fost pasionat cu adevărat.

Oamenii de succes își fac timp, iar dacă ești unul din oamenii care pierd timpul aiurea pe rețelele de socializare, pune cronometrul și începe să numeri minutele. Un studiu arată că o persoană petrece în medie o oră și patruzeci de minute pe rețelele de socializare în fiecare zi. Încă mai susții că nu ai timp?

Chiar dacă nu ai suficient timp pentru ceva ce îți place, renunță la tot ce faci și începe să faci ceea ce vrei cu adevărat. Ai doar o viață. Ce ai putea pierde dacă îți vei urma visul? Nimic.

  1. Colegii lor au păreri diferite

Fiecare are un coleg care va renunța să-și urmeze visul, pentru că în viață trebuie să fii realist. Un artist sau scriitor nu  poate plăti facturile. Trebuie să lucrezi cu program fix, având un job pe care îl urăști, pentru ce? Pentru o mașină frumoasă, o casă, o poziție socială? Și cum rămâne cu acel vis? Renunți la visul de a deveni cine vrei tu?

Și dacă mâine ai muri? Oameni te vor uita în curând, nu vei mai prezenta mare treabă pentru ei. Viața se scurge într-o clipă. Urmează-ți aspirațiile și vei reuși mai multe decât un milionar de succes care a avut un job pe care l-a urât.

După cum spunea Allan Watts: „Ce ai face dacă banii nu ar fi o problemă?”

  1. Spun că nu sunt încă pregătiți

Îți trebuie curaj pentru a-ți urma visul. Sacrifici timpul petrecut în familie, stilul de viață, hobby-urile tale, finanțele și riști să pierzi totul. Nu trebuie să iei masuri drastice, dar descoperă acea flacără a pasiunii, pentru că ai doar o singură viață.

Nu amâna. Nu aștepta oportunitatea, ci creeaz-o. Tu îți construiești punțile și dacă există o cale spre succes plină de obstacole, ar fi mai bine să fii gata să o curăți. Pentru că ești gata. Vei învăța să fii gata.

  1. Se mint singuri

Sinceritatea cu propria persoană este unul dintre cele mai dure lucruri în viață. Oamenilor nu le plac dezamăgirile și când tinzi spre succes, mereu auzi vorbele „fac tot ce pot”, „dau totul din mine” și „sunt mereu ocupat”.

Oamenilor le place să se laude. Dar mereu este bine să realizezi că nu depui tot efortul. Încetează să cauți motive de ce nu îți place un lucru sau altul și încearcă să schimbi lumea.

Articol original pe: lifehack.org