Cinci moduri nefericite prin care singură îți frângi inima

Uneori singurul om care amplifică o emoție, care e gata să distrugă tot ce a construit până în prezent, care cu tot dinadinsul încearcă să-și demonstreze că poate suferi mai mult, ești tu.

Iată 5 modalități prin care singură îți ajuți inima să se frângă.

1. Nu transforma omul de alături în universul tău.

Fie că ești într-o relație de lungă durată sau abia ai început să te întâlnești, dacă îți idolatrizezi partenerul, atunci și dorințele lui sunt superioare dorințelor tale. Începând din acel moment tu nu mai exiști ca personalitate.

Dacă ambii încă nu știți ce vreți de la viitorul vostru comun, nu are rost să forțați lucrurile. Atunci când omul de alături devine cel mai important din viața ta, nu uita că în orice moment riști să-l pierzi.

E important să știi singură ce vrei și pe cine vrei alături. Trăiește întâi pentru tine, atunci vei primi mai mult repsect și mai multă admirație de la cei din jur.

2. Nu jertfi respect de sine.

De multe ori suferim în relație. Dar dacă conștient rămâi alături de un om care te face să plângi, e alegerea pe care trebuie să ți-o asumi. În loc să pleci, știind că nimic nu mai poate fi întors, tu rămâi, crezând că celălalt se va schimba. Iar asta nu se întâmplă.

Pentru a avea relații de durată trebuie să-ți cunoști valoarea, să știi ce vrei și ce meriți și să nu accepți puțin.

3. Nu te lăsa cucerită de o iubire fără răspuns. 

Atunci când continui să lupți pentru ceea ce nu poți să ai, pentru omul care nu-ți răspunde cu aceleași emoții, trăiești o dependență bolnăvicioasă și atât. Nu e dragoste. E înjositor și nu are rost. Caută omul care va răspunde pozitiv sentimentelor tale.

4. Nu trebuie să te jertfești. 

E firesc să plângi după o relație eșuată. După asta însă trebuie să te ridici și si mergi mai departe. Nu trebuie să te forțezi să păstrezi, să suferi pentru că s-a terminat. Nu vei găsi o dragoste sinceră în această stare.

5. Nu încerca să-ți cauți insistent jumătatea. 

Prea mulți uită să se găsească pe sine și tot încearcă să găsească sufletul pereche. Nu trebuie să fii într-o relație doar de dragul prezenței. Totul va duce la dezamăgire.

Nu te uita ce spune lumea, ce recomandă cu insistență. Inima ta știe cel mai bine ce vrea și nu merită să o frângi.

Înțelege de cei ai nevoie, găsește-ți drumul și apoi urmează-ți calea. Doat atunci vei atrage oameni potriviți. Nu mai încerca să fii pe placul cuiva, începe să te iubești și să te respecți.

Sursa :