Cinci modalități care te vor ajuta să atragi dragostea și frumosul în viața ta

Ne naștem cu o doză enormă de dragoste. Când suntem copii, nimeni nu trebuie să ne învețe ce este iubirea și nu avem nevoie de lecții, să învățăm a iubi. Dragostea vine natural, iubim, pentru că așa simțim.

Devenind maturi pierdem dragostea, uităm să iubim, din cauza neîncrederii, a furiei, poruncilor, reproșurilor cu care ne-am ciocnit în copilărie. Fiind înjosiți sau umiliți încetul cu încetul pierdem capacitatea de a iubi.

Acolo unde este dragoste se naște tot dragoste. Dragostea are nevoie de un mediu unde bunătatea, înțelegerea, zâmbetul  plutește în aer. Acolo unde este furie, dominație, umilință – dragostea dispare.

De multe ori ne este frică să iubim, pentru că încă din copilărie am pierdut acest sentiment pur. Ne este teamă că dăruind iubire vom fi înjosiți, umiliți, comparați, criticați, așa cum am fost când eram doar niște copii. Din această cauză mulți dintre noi se întâlnesc cu o mulțime de eșecuri la capitolul dezvoltare personală. Nu se simt iubiți, respectați, fericiți. Golul imens creat în suflet încă din copilărie poate persista pe tot parcursul vieții.

Ca să fim fericiți și să simțim dragostea trebuie să lucrăm asupra noastră. Avem nevoie de timp de a ne asculta pe noi înșine și de a afla principala cauză care ne-a adus spre frustrare și anxietate. În continuare vă prezint cinci modalități care au scopul de a atrage dragostea și frumosul în viața fiecărui om.

1. Nu imitați. Noi, oamenii, tindem să copiem comportamentul părinților. Pe tot parcursul vieții ducem cu noi un model, fie mama sau tata. Astfel tindem să pierdem din autencitatea personală și să repetăm aceleași greșeli pe care le-au făcut părinții noștri. Trebuie să depășim limitele puse tot de noi și să facem ceea ce unii niciodată nu ar fi avut curajul să facă.

2. Nu căutați perfecțiunea. Mulți dintre noi nu-și oferă șansa de a trăi iubirea, deoarece caută femeia sau bărbatul perfect. Trebuie să eliminăm această idee cumva impusă forțat de societate, pentru că anume ea ne face nefericiți.

3. Fiți maturi. Maturitate înseamnă asumare. Asta ar însemna că sunteți conștienți de consecințele care pot apărea după ce ați luat anumite decizii. Maturitea nu mai este dependentă de părinți. Trebuie să ieșiți din zona de influență a părinților și să vă trăiți propria viață, propriile greșeli și propriile experiențe.

4. Iubiți. Nu puteți cere iubire, dacă nu dăruiți măcar o parte din sufletul vostru. Dragostea este ca o floare, trebuie sădită, udată și îngrijită, ca mai apoi, într-o bună zi să vă umple casa cu flori și parfum. Dăruiți dragoste și neapărat o veți primi îanapoi.

5. Fiți unici. Lăsați frica, prezentați-vă așa cum sunteți. Unicitatea este ceva extraordinar într-o lume unde toți vor să fie altcineva. Dăruiți ce aveți mai bun din a voastră minte și din al vostru interior. Nu copiați idei și gânduri consumate, pentru că le lăsați pe ale voastre să se piardă, să moară necunoscute.

În această viață totul depinde de noi. Noi suntem cei care alegem cum să trăim, cu cine și unde. Tot noi, cândva ne-am născut cu o imensă capcitate de iubire, pe care trebuie să o scoatem la suprafață din prăpastia sufletului și să încercăm să ne tratăm de toate rănile, frustrările și fricile acumulate din copilărie până în prezent.

Mary