fb

Cinci lecții de succes pe care ni le oferă natura

Natura ne poate uimi prin lecțiile ce ni le oferă zilnic. Păcat că nu le observăm pe toate și păcat că nu ținem cont de ele.

Iată cinci lecții de succes pe care ni le oferă natura. Doar profită de ele.

1. Prima din cele 5 lecții de succes o putem învăța de la ciocănitoare. Da, de la ciocănitoare! Se numește „Lecția de focalizare realistă”

Ciocănitoarea este cu mult mai inteligentă decât noi. Da, s-ar părea că doar ciocănește într-un copac, însă o face foarte bine. Este realistă – nu încearcă să împartă copacul în bucăți dintr-o singură lovitură, cum vor să o facă mulți dintre noi. Este concentrată într-un singur punct și se apropie încet de viermele său. Spre deosebire de ea, noi nu avem nevoie de un vierme, ci deodată de un șarpe enorm, pe care dorim să-l căutăm doar printre frunzele împrăștiate la poalele copacului.

2. Cea de-a doua lecție o putem învăța de la pește. „Lecția fluxului”

Peștele întotdeauna înoată împotriva curentului și, contrar opiniei generale, este o acțiune corectă. Nu face acest lucru pentru a-și complica viața, ci pentru avea în calea sa o cantitate mai mare de apă. Astfel, fluxul de apă îi aduce mai multă hrană și mai mult oxigen. Motiv pentru care viața lui devine mult mai bogată. Noi, spre deosebire de pește, încercăm să mergem conform fluxului – spre stagnare și, ca rezultat, în loc de 40 de ani de experiență, acumulăm aceeași experiență de 40 de ori. Nu dorim să ieșim din zona de confort și după asta suntem uimiți de ce am avut atât de puține oportunități. Vrem să câștigăm loteria vieții, fără a cumpăra măcar un bilet.

3. Cea de-a treia lecție de succes ne este oferită de puii leilor. O lecție numită „Murdărește-ți fața de sânge”

Aceștia o învață de la cei mai în vârstă. Nu o învață din cărți sau din conversații, ci din fapte. Ei știu sigur că, pentru a învăța să vânezi, trebuie să te murdărești de sânge. Spre deosebire de ei, nouă ne este frică să ne murdărim măcar mâinile. Ne așezăm în bănci și privim iepurele de la tablă care ne învață cum să vânăm. Sau chiar mai rău, ne închidem în casă și învățăm principiul vânătorii de unii singuri, iar când vine vremea vânatului, nu că nu suntem capabili să o facem, ne este frică până și de mirosul sângelui.

4. Lecția pe care o putem învăța de la câini. „Fii primul care dă din coadă”

În secolul 21 nu contează ce faci, important este să-i motivezi pe alții. Și un exemplu perfect este câinele. Câinele nu se gândește: „În primul rând du-mă acasă, hrănește-mă, spală-mă, iar după voi da din coadă”. El își oferă mai întâi sentimentele și, abia după, primește ce are nevoie. Cu toate astea, nu obligă pe nimeni să-i ofere ceva, el acționează astfel încât tu vei fi cel care va dori să-i ofere.

5. Cea de-a cincea lecție de succes trebuie să o luăm de la șarpe. „Nu te văita”

Acesta nu se gândește: „Nu am mâini, nici picioare, am o vedere slabă, nu m-am născut într-o anumită țară, nimeni nu mă iubește, părinții nu au avut grijă de mine din momentul în care am eclozat”. Șarpele acționează cu ceea ce are, iar noi ne temem de acest „animal cu handicap”. Și, dacă există vreun lucru pe care nu-l place, își schimbă pielea și se târăște fără regrete.

Source :

liveinternet