Cinci fraze pe care trebuie să ți le spui în cele mai grele momente ale vieții

În viață greutățile vin pe neașteptate, fără a te preîntâmpina. Uneori te doboară și nici sfaturile celor apropiați sau lecturarea unor cărți nu te ajută. Pentru a depăși momentele grele, trebuie pentru început să-ți mobilizezi resursele interne, să găsești liniștea și chiar să mulțumești pentru ceea ce se întâmplă.

Viața mai devreme sau mai târziu te va duce acolo unde mereu ai vrut să fii. Însă atunci când ți-e greu și simți că nimeni și nimic nu te mai poate ajuta, repetă-ți aceste fraze:

1. Am dreptul să plâng, dar curând voi zâmbi din nou

Starea emoțională este foarte importantă pentru a face față momentelor grele, insucceselor și greșelilor. Niciodată să nu te simți vinovată față de faptul că nu mai ai puteri. E important să știi că această stare nu trebuie să dureze mult timp. Să plângi este binevenit, asta te ajută să accepți ceea ce s-a întâmplat, să mergi mai departe, pentru a schimba ceva. Meriți să zâmbești din nou.

2. Omul care mă poate ajuta cel mai bine să trec peste greutăți – sunt eu

Te pot înconjura oameni buni, prieteni, un partener de încredere saa familia iubitoare. Totuși, trebuie să poți depăși aceste momente grele de una singură. Ascultă-i pe cei din jur, acceptă-le ajutorul, dar după aia încearcă singură să declanșezi procesul interior al schimbării.

3. Nu pot să schimb situația, dar pot schimba atitudinea mea față de ea

Sunt lucruri pe care e imposibil să le eviți: pierderea unui om drag, boala, despărțirea, relația care nu mai e la fel. Nimeni dintre noi nu poate controla în totalitate aceste greutăți și situații, pe care viața le aruncă în față. Totuși, noi suntem responsabili de gândurile noastre. „NU pot” ne ține pe loc și ne aduce doar emoții negative. Pe când „POT” ne schimbă spre bine și astfel reușim să găsim noi puteri.

4. Voi învăța să trăiesc atunci când îmi voi depăși frica

Zona de confort e un spațiu invizibil care ne înconjoară și ne oferă un sentiment de siguranță. Totuși, atunci când întâmpinăm greutăți simțim cu acest perete cade, lăsându-ne fără protecție. Trebuie să ne învingem frica și să ieșim din starea de confort. Dacă ți-e frică până și să gândești ce va fi cu tine după ce vei face asta, pentru început încearcă cel puțin să accepți că s-a întâmplat. Adu-ți aminte de fraza precedentă: singurul om care poate să te ajute ești tu.

5. Trebuie să am grijă în fiecare zi de liniștea mea și de echilibrul interior

Întreabă-te: când ultima dată te-ai gândit la emoțiile tale, la lumea ta interioară? Dacă prioritatea ta sunt necesitățile altora, uiți de tine. Dacă te concentrezi pe lucruri materiale, dacă uiți de ceea ce este cu adevărat important, uiți și de propria fericire. Atunci când vin momente dificile, trebuie să fii gata să le înfrunți: pentru asta în fiecare zi trebuie să dezvolți liniștea ta interioară, autoaprecierea.

Nu uita că viața merge înainte și că lucrurile se schimbă. Trebuie să fii parte a acestei schimbări. Nimeni nu-ți poate spune când vor veni încercările sau greutățile, de aia e bine să știi cum să lasezi acest mecanism al încrederii în sine, al autodeterminării, al curajului.

Pentru că trecând de furtună, cu siguranță vei vedea curcubeul. 

Sursa :