Chiar și cele mai puternice inimi obosesc de la o relație bolnăvicioasă și urâtă

Dragostea inspiră și construiește relații și căsnicii durabile. 

Cuplurile care au trecut prin timp depășind orice greutate și încercare, au fost alături unul lângă altul indiferent de circumstanțe și situație. De obicei, în relațiile sănătoase reciprocitatea și respectul sunt valorile de bază care au scopul de a menține liniștea și bunăstarea. Partenerii nu se simt vinovați, atunci când lucrurile îi depășesc.

Ambii se implică și nu se învinovățesc unul pe celălalt pentru problemele apărute. Dimpotrivă, caută soluții și ambii încearcă să devină cea mai bună versiune a lor.

Relațiile sănătoase nu obosesc inimi.

Dragostea inspiră. Omul de alături trebuie să fie oaza ta de liniște și pace. Cel care iubește nu manipulează, nu amenință, nu se folosește de slăbiciunile și iubirea celui de alături. De aceea, în momentul în care partenerii trec printr-o criză, încearcă să comunice și să găsească problema care trebuie rezolvată. Dar nu vin cu reproșuri, nu umilesc și nu urmăresc scopuri personale.

O relație disfuncțională este toxică și le face rău celor care să află în ea.

O astfel de relație are un impact negativ asupra partenerului care se lasă manipulat și folosit. Toxicitatea se poate manifesta accentuat. Deseori se concretizează prin violențe fizice, abuzuri afective, neglijări, crize de isterie, sentimentul vieții irosite. Din cauza trecutului și a golurilor din copilărie, mulți oameni își aleg doar parteneri care îi desconsideră, îi umilesc și îi manipulează.

Majoritatea partenerilor continuă să stea în relații bolnăvicioase, pentru că le este frică.

Partenerii care decid să rămânăî lângă oameni care le provoacă rău, în copilărie au simțit sentimentul abandonului. Ajugând la maturitate frica de a fi părăsiți s-a transformat în dependența față de oameni. O altă cauză poate fi dependența financiară, emoțională și sentimentală.

Atunci când unul dintre parteneri este dependent financiar și emoțional îi este greu să plece din relație. Subestimarea este un alt impediment care nu permite celui care suferă să plece. De fiecare dată când se gândește că ar putea să ia o altă cale, în al său interior apar inceritudinile și frica că nu s-ar putea decurca fără omul de alături.

În astfel de cazuri victima trebuie să recunoască că relația în care se află îi provoacă doar durere și să ceară ajutorul unui psiholog.

Cu drag, Mary!