Chiar și cel mai mic șantaj este un semnal să oprești comunicarea sau relația

Într-o relație, șantajul, oricât de mic ar fi, este o sclavie care va dura toată viața. Sau care se va termina în cel mai mare și groaznic conflict. Într-un război. Un mare război începe de la cel mai mic șantaj care poate exista. Dacă simți că împotriva ta s-a folosit un șantaj, oricât de nesemnificativ ar părea el, aproape invizibil, pleacă imediat din acea relație!

Dacă o mai poți face. Pentru că pânza de păianjen te va încâlci și nu vei mai putea ieși din această capcană. Șantajul este acea relație de sclavie care va dura toată viața și se va termina în cel mai murdar război. Un bărbat coresponda cu o femeie.

De fapt, ea îi scria, iar el îi răspundea politicos. Mai întâi, i-a comentat textul lui, apoi i-a scris un mesaj personal, apoi i-a mai scris… Cuvinte frumoase, bune, interesante. Apoi a început să-i scrie mult, să-i vorbească despre sine, să-și descarce sufletul. El îi răspundea politicos, scurt, fără să depășească limitele.

Femeia a început să se intereseze de viața lui personală, să pună întrebări intime, la care bărbatul îi răspundea scurt și delicat. Femeia a început să-i descrie interesul ei față de el, că l-a găsit pe rețelele de socializare, că a adunat informații despre el, că a făcut concluzii și că așteaptă de la el un răspuns.

Deși bărbatul nu i-a răspuns imediat, ea a început să-și arate resentimentele. I-a trimis câteva poze cu ea, i-a povestit despre ea și a făcut aluzie la sentimentele sale față de el. Și i-a scris: „Ești responsabil pentru nopțile mele nedormite. Am așteptat răspunsul tău și acum mă doare capul și nu mai am puteri. Mi-e greu să mă concentrez și să lucrez. Ieri am făcut greșeli în raport din cauza ta!”

Acesta este șantajul

O presiune cât de mică ar fi ea asupra unei persoane. O acuzație potrivit căreia cealaltă persoană trebuie considerată responsabilă. Acea doamnă a început să-i scrie bărbatului că va scrie pe pagina ei că a fost mințită și abandonată. Va arăta corespondența ei cu el soției lui, colegilor și rudelor bărbatului.

Deși toată acea corespondență a constat în presiunea din partea ei și răspunsurile lui scurte și politicoase. Politețea și delicatețea adesea ne pot face rău, nu doar bine. O amenințare ascunsă exprimată de o altă persoană cu intenții ascunse. „Dacă nu faci ce vreau eu, voi face asta, asta, asta…”.

La început, presiunea și amenințările sunt neglijate. Subtil. Dar anume în acest stadiu trebuie pus punct unei relații. Dacă nu există nici o modalitate de a le opri, mergi direct pe răspunsuri directe. Persoana care șantajează va înțelege cine poate fi presat și cine nu.

Ea alege anume persoane amabile, flexibile, politicoase, care se află într-un fel de dependență de ei înșiși. O corespondență online inocentă la început sau o singură întâlnire cu o persoană care șantajează poate duce la consecințe nefaste. Oprește contactul cu asemenea persoane chiar de la primul disconfort.

Nu, nu ți s-a părut. Acestea sunt primele fire de pânză de paianjen pe care le simți pe pielea ta. Atunci va fi greu să ieși. Unele victime ale șantajului stau pe viață alături de șantajist și îi servesc tot ce au mai scump – viața lor…