Chiar dacă și el te iubește la nebunie, există un mare „DAR…” de care trebuie să ții cont

Nu contează că vezi în ochii lui întreaga lume, sau că simți că el este sufletul tău pereche. Dacă el nu vede acest lucru, dacă nu se iubește pe sine, iubirea ta nu va schimba asta.

Este un adevăr crud. Poate suna amuzant: pentru început bărbatul trebuie să se iubească pe sine… dar într-o relație acest lucru contează foarte mult.

Uneori bărbatul nu înțelege de ce femeia de alături îl iubește și nici nu vrea să înțeleagă asta. Dar când bărbatul nu se iubește pe sine, acest lucru se reflectă prin privirea și deciziile lui. El nu încearcă să trăiască din plin, el chiar se teme de asta.

Între dragoste și durere se află doar capacitatea de a se iubi. Acest perete este construit din convingerea lui că nu înseamnă nimic.

Nu contează cât de mult îl iubești, nici cât de mult te iubește el. Nu contează cât de dulci vă sunt săruturile – nimic nu va schimba asta decât însuși bărbatul. Singurul om care ne poate învăța să ne iubim, suntem noi înșine.

Nu contează ce-i vorbești și că-i explici cât de mult ai nevoie de el. În această stare el va căuta femeia care-i va confirma așteptările minime și nu femeia care îl va ajuta să crească. Îi va fi confortabil așa.

Acest lucru frânge inima femeii de alături, care vede la bărbat mai mult și vrea pentru el mai mult. Însă el nu vrea asta.

Uneori crezi că dacă te-ai oferi lui mai mult, atunci va înțelege de ce îl iubești. Dar atunci nu va fi părerea lui, ci doar proiecție a emoțiilor tale față de el.

Cât de mult l-ai iubi, nu-l vei putea învăța să se iubească pe sine. 
Atunci el nu te va putea iubi pe tine, femeia în stare să-i schimbe viața. Ar putea chiar să te roage să-l lași. Atât timp cât nu se va înțelege și nu se va accepta, nu-ți va putea oferi ceea ce vrei cu adevărat de la o relație. Chiar dacă există atât de multă dragoste între voi.

Fii alături de el, susține-l, încurajează-l și ajută-l să depășească etapele dificile ale vieții. Atunci îți va oferi tot ce are mai scump – sufletul său.

Sursa :