Cheia unei relații de succes este o multitudine de relații eșuate. Ce ai învățat din relațiile care au căzut

Toți am avut acea experiență. Nimeni nu a trecut ușor prin viață, fără a face față măcar unei relații toxice.

Toți am fost victimele dependenței de altă persoană, abuzului emoțional sau a altor momente. Toți am avut prieteni sau prietene de doi bani. Nu poți nega asta. Cu toate acestea, chiar dacă toate aceste experiențe sunt departe de a fi ideale, ele sunt, de fapt, ingredientul de bază a relațiilor sănătoase care urmează.

Fără ceva cu care să-ți compari fericirea, de unde știi ce e cu adevărat acea fericire? Trebuie să știi cum arată o persoană rea, pentru a putea ține distanța față de ea.

Avem nevoie de experiențe îngrozitoare pentru a le aprecia pe cele bune la justa lor valoare. Trebuie să știm ce e rău, dacă vrem să știm ce e grozav. Acestea sunt doar câteva lecții de valoare pe care le învățăm din relațiile noastre teribile. Din ele îți dea seama foarte multe despre cine ești și ce vrei de la un potențial partener. Înveți că e normal să faci greșeli și trebuie să încerci să faci alegeri mai bune pe viitor.

Cheia unei relații de succes este o multitudine de relații eșuate.

Înveți să observi semnele unei relații teribile, pentru a le putea preveni. Odată ce ai avut de-a face cu o relație eșuată, ești capabil să analizezi și să compari toate calitățile partenerului și să observi trăsăturile care au făcut ca relația să eșueze. Iar din momentul în care accepți faptul că aceste calități au fost dăunătoare, vei fi capabil să le observi în relațiile ulterioare și să părăsești corabia înainte ca ea să se înece.

Înțelegi ce vrei de la o relație viitoare. Și, de asemenea, înveți să înțelegi ce nu vrei de la o relație. Nu există un mod mai bun de a învăța ce vrei și ce meriți decât făcând față exact opusului a ceea ce vrei și meriți. S-ar putea să fie o experiență terifiantă, dar relația ta viitoare va compensa tot chinul.

Înveți totul despre emoțiile tale. Înțelegi ce e bine și ce e rău și înțelegi ce anume te-a făcut să te simți bine sau rău. Iar când ceva sau cineva te face să te simți rău constant, acel ceva sau cineva nu e potrivit pentru tine. Când ești într-o relație romantică proastă, sentimentele tale pot deveni confuze, dar când ieși din ea, apele se limpezesc. Iar pe viitor te vei asigura să nu-ți mai lași inima să sufere așa niciodată.

Îți descoperi limitele. Observi cu exactitate care sunt limitele tale. Observi cât de multe lovituri poți primi înainte de a cădea la pământ. Nimic nu te poate forța spre limite mai bine decât o relație eșuată.

Afli care sunt calitățile pe care nu le poți tolera. Fie ele lenevie, agresivitate sau plângăreală continuă, vei ști cu exactitate ce poți și ce nu poți accepta de la un potențial partener.

Înveți să faci compromisuri. O relație eșuată necesită o mulțime de compromisuri, iar majoritatea timpului tu vei fi cel care le face, pentru a-ți satisface partenerul. De asmenea, vei înțelege în ce domeniu nu vei face compromisuri.

Înțelegi cum trebuie să arate o relație de succes. Odată ce vezi cât de teribilă, distrugătoare și toxică este o relație nesănătoasă, începi să înțelegi cum o relație bună trebuie să arate.

Înveți să-ți desparți emoțiile de logică. Când ești îndrăgostit, este ușor să neglijezi partea logică și să gândești doar cu emoțiile. Și atfel ajungi într-o situație neplăcută, pentru că, în loc să te gândești logic, te bazezi doar pe emoții.

Înțelegi ce înseamnă ”responsabilitate”. Unul dintre cele mai importante lucruri din lume este să ai control asupra vieții proprii, și trebuie să fii rensponsabil pentru acel control. Când ești într-o relație nesănătoasă, trebuie să recunoști că ea a eșuat nu doar din cauza partenerului tău. Trebuie să accepți faptul că e nevoie de doi pentru a distruge o relație.

Înțelegi că fericirea este ceea ce contează cu adevărat. Nu trebuie să rămâi cu cineva doar pentru că ești în siguranță. Dacă ești nefericit, pleacă. Certurile, frica și anxietatea permanentă sunt destule pentru a scoate pe cineva din minți. După ce vei deveni liber, vei fi recunoscător pentru fericirea existenței și vei face totul pentru a o menține în viitoarele relații.

Înveți cum să te desparți de cineva. Cel mai greu și avantajos lucru cu care te alegi dintr-o relație nesănătoasă, enervantă și tragică este arta de a te despărți. De foarte multe ori oamenii rămân în relații mai mult decât ar trebui doar pentru a nu se despărți de cineva.

Despărțirile dor. Nimeni nu poate nega asta. Cu timpul, ele devin mai ușor de suportat, iar după ce vei face față mai multor relații eșuate, vei fi cel mai bun alături de omul tău.

Sursa: novapost.ro