fb

Cercetătorii au descoperit – cei mai sănătoși oameni nu merg la sala de forță

Poți să îți anulezi abonamentul la sala de forță pentru că deja ai tot de ce este nevoie pentru a fi sănătos. Nu mă crezi? Atunci informează-te despre viața celor mai longevivi oameni. Aceste persoane nu au vizitat sălile de forță și nu au fugit la maratoane.

Pur și simplu ei duc un mod de viață activ, care implică multă mișcare, de aceea ei nu își fac griji referitor la cum să se țină în formă. Acest lucru înseamnă că ei au grijă de grădină, se plimbă mai multe ore pe zi și aproape nu folosesc deloc echipament special pentru a-și tonifica corpul.

Oamenii de știință au depistat că mișcarea firească în decursul zilei este una dintre cele mai eficiente metode pentru a mări durata de viața.

Cu părere de rău, pentru multe persoane acest lucru este aproape imposibil, luând în considerare modul de viață static petrecut la muncă. Mulți angajați își petrec ziua de muncă în fața calculatorului.

Este curios faptul că înainte cu 100 de ani doar 10% din populație aveau o muncă statică, pe când astăzi statistic cifra a crescut la 90%.

Cu toate acestea există câteva metode pentru a-ți dinamiza modul de viață. Una din cele mai eficiente metode este să folosești un mod activ de deplasare. Asta înseamnă că atunci când trebuie să duci copii la grădiniță, să mergi până la un supermarket sau să vizitezi un prieten, este indicat să mergi pe jos sau să folosești bicicleta. Ar fi recomandat să folosești aceste metode și pentru a ajunge la muncă și a te întoarce acasă.

Ar fi ideal ca locul de muncă să fie plasat la 15 minute de mers de acasă, deși nu sunt excluse și alte variante.

Dacă deplasarea activă îți este dintr-un anume motiv contraindicată, atunci ar fi recomandat să faci plimbări, la pas lent, din când în când.

Cercetările în domeniu afirmă că plimbările frecvente diminuează riscul morții provocate de bolile cardiace și cele respiratorii, precum și de cancer. S-a demonstrat că poți să contribui la creșterea duratei proprii de viață chiar dacă o să te plimbi doar 2 ore pe săptămână.

Potrivit lui Anders Hansen mersul pe jos este un medicament excelent de a preveni bolile cerebrale. De exemplu, plimbările pe jos reduc riscul de demență cu 40%.

Dacă este posibil, este recomandat ca la masa de birou să nu stai așezat, ci în picioare. Sau măcar încearcă să faci mici pauze în care să te miști și eventual să ieși la aer liber.

Ideea esențială este că corpurile noastre sunt create pentru mișcare. Un mod activ de viață te poate menține sănătos pentru mult timp.