Cele mai puternice emoții nu le fotografiem. Fericirea trăită nu o publicăm. Când suntem cu adevărat fericiți, nici nu suntem online

Ceea ce trăiești cu adevărat e mult mai intim decât crezi. Oamenii sinceri, emoțiile trăite, gândurile, toate acestea te fac să te detașezi de lumea virtuală, lumea pe care nu o poți suprinde într-o îmbrățișare sau un sărut. Atunci când simți ceva din tot sufletul, nu vrei să împarți cu nimeni acel sentiment, încerci să fii doar tu și motivul tău de regăsire. De asta mă întreb, cât de fericiți sunt cei care își afișează intens viața pe Facebook, cât de fericiți sunt cei care își fac selfie-uri la fiecare pas, cât de fericiți sunt cei care urmăresc viața altora online?

Nu, nu se trăiește fericirea dintr-o fotografie sau o postare. Dacă îndrăznești să te împarți cu toată lumea, atunci ce-ți mai rămâne și ție? Unele emoții de asta și sunt emoții, pentru că se nasc și își păstrează intensitatea prin intimitatea lor. Construiești o lume în care rolurile principale nu sunt împărțite la sute de indivizi (cărora nici nu le pasă de această lume), dar la doi: tu și omul tău.

De asta ai grijă de emoțiile tale. Ai grijă de ceea ce te face cu adevărat un om fericit. Ai grijă de cei care îți schimbă viața spre bine. Și ai grijă ca toate aceste momente și lucruri să nu-și piardă din farmecul lor. Să rămână ascunse în suflet, în amintiri de care știi doar tu. Pentru că ceea ce trăiești cu adevărat e mult mai intim decât crezi.

Cele mai puternice emoții nu le fotografiem. Fericirea trăită nu o publicăm. Când suntem cu adevărat fericiți nici nu suntem online. – citat cu autor anonim