fb

Cele mai mari minciuni pe care le credem despre succes

Majoritatea dintre noi visează să devină oameni de succes, dar nu mulți cred că „au ajuns” sau că au atins acel nivel de succes pe care și l-au dorit. Cu toții avem definiții diferite ale succesului, dar există neadevăruri comune despre cum atingi succesul sau ce îți oferă acesta. Iată 7 dintre cele mai mari minciuni:

1. Trebuie să ai toate răspunsurile

Joan Baez spune: „Atât timp cât  o persoană continuă să caute, vor apărea și răspunsurile”. Oamenii de succes nu sunt cei care pornesc la drum având toate răspunsurile. Aceștia pur și simplu au învățat cum să afle lucrurile pe care nu le cunosc.

Datorită ecosistemului global de informații, toate scuzele se datorează faptului că nu ești capabil să găsești răspunsuri. Avem acces la resurse valoroase doar la un click distanță.

Mulți antreprenori au atins succesul prin încercări și eșecuri, învățând din greșelile lor de-a lungul drumului. Nu au fost intimidați de faptul că nu cunoșteau și nu au avut frică să ia măsuri, chiar dacă acest lucru însemna să greșească. Nu poți aștepta să ai toate răspunsurile pentru a lua măsuri.

2. Nu trebuie să faci schimbări

Sloganul Narcoticilor Anonim este: „Nebunia înseamnă a face același lucru iar și iar, dar să aștepți rezultate diferite”. Să fim clari aici. Există o linie subțire între perseverență și nebunie. Este nevoie de conștientizare pentru a ști când trebuie să mergi mai departe și când trebuie să faci schimbări. Pentru a atinge nivelul de succes pe care ți-l dorești, trebuie să fii pregătit să te orientezi spre o nouă industrie sau să schimbi modul prin care îți vinzi produsul.

Ceea ce ai făcut până acum te-a ajuns unde ești, dar dacă vrei să mergi mai departe trebuie să faci anumite trucuri. Uneori, singura modificare pe care trebuie să o faci este să mai adaugi o diplomă în palmares.

3. Succesul peste noapte este real

Această minciună a fost construită de media care ne oferă povești despre succesul obținut peste noapte. Este adevărat că toată lumea iubește o poveste bună despre cum o persoană, fără bani și statut, ajunge peste noapte un nivel incredibil de succes. Ne face să ne imaginăm că același lucru se poate întâmpla și cu noi.

Dar, de fapt, aceste persoane cu „succes peste noapte” au muncit din răsputeri perfecționându-și aptitudinile, afacerile pentru o bună perioadă de timp. Unicul lucru care s-a întâmplat peste noapte este că, în sfârșit, au fost recunoscuți.

Fiecare persoană de succes îți va spune că a lucrat incredibil de mult pentru a ajunge este. Marck Zuckerberg de multe ori spune că facebook-ul este progresul multor ore plictisitoare de programare.

4. Nu ai nevoie să faci sacrificii pentru a avea succes

„Poți avea totul. Dar nu totul dintr-o dată”, afirmă Oprah Winfrey.

Da, poți avea totul. Poți câștiga milioane de dolari pe lună. Poți vizita 50 de țări într-un an. Poți petrece fiecare minut lângă familia ta și poți fi cel mai bun părinte din lume. Poți avea o sănătate fantastică și câștiga 10 maratoane. Poți înființa propria fundație de caritate și poți pune capăt foametei.

Dar nu le poți face pe toate odată.

Ideea este că trebuie să alegi ceea ce vrei cu adevărat. Viața noastră nu va reprezenta niciodată un echilibru perfect. Trebuie să alegi ceea ce vei sacrifica acum, pentru a avea ceea ce ți-ai dorit atât de mult.

Prioritățile tale se pot schimba pe măsură ce intri în diferite etape ale vieții, dar așteptând doar perfecțiunea pe toate planurile vieții vei avea parte doar de dezamăgire.

5. Succesul va face ca toate problemele tale să dispară

Jim Rohn, un antreprenor american și un orator motivațional spunea: „Nu-ți dori să fi fost mai ușor, dorește-ți să fi fost mai bine. Nu-ți dori mai puține probleme, ci mai multe abilități. Nu dori mai puține provocări, ci mai multă înțelepciune.”

Oamenii de succes nu au mau puține probleme, ei au doar mai bune strategii și resurse pentru a face față acestora. Problemele sunt necesare în drumul spre succes, iar acest lucru este valabil și pentru persoanele care au atins apogeul în cariera lor. Pentru a continua să fie oameni de succes, încă mai trebuie să-și rezolve problemele – de această dată unele mai mari. Cu cât mai mult crești, cu atât mai mult cresc și problemele tale.

Deci, nu te lăsa păcălit că viața va fi mai ușoară odată ce atingi succesul. Nu! Singura diferență este că vei fi mai capabil să te confrunți cu problemele care vor apărea în calea ta.

6. Oamenii te vor plăcea mai mult după ce vei atinge succesul

„Succesul provoacă atât de multe persoane să te urască. Aș fi vrut să nu fie așa”, a declarat Marilyn Monroe. „Ar fi minunat să te bucuri de succes fără a vedea invidie în ochii celor din jurul tău.”

De câte ori ai auzit oamenii criticând alte persoane din cauza succesului lor? De fapt, oamenii de succes fac adesea ca alții să se simtă incomod datorită lipsei lor de succes. Cu cât mai mult te expui în ochii publicului, cu atât este mai mare probabilitatea că vei fi criticat pentru ceea ce obții.

Adevărul este că vei pierde mulți prieteni atunci când vei atinge succesul. Dar vestea bună este că vei avea posibilitatea de a lega noi prietenii cu oamenii care merg pe același drum cu tine.

7. Succesul te va face mai fericit

„Banii nu te vor face mai fericit”, a afirmat autorul Zig Ziglar, „dar toată lumea vrea să afle acest lucru pe cont propriu.” E adevărat că banii îți pot cumpăra unele momente de fericire, dar numai pe termen scurt. Nu este vorba despre acel nivel de fericire profund și satisfăcător.

Succesul te va face fericit doar dacă îți vei oferi timp pentru a fi recunoscător fiecărui moment din viața ta, fie el bun sau rău. Recunoștința este o alegere și oamenii cu adevărat împliniți sunt maeștri în a fi recunoscători, indiferent de situația în care se află.

Alege să fii fericit acum, pentru că succesul nu te va face mai fericit.

via: entrepreneur.com