fb

Cele mai inteligente gânduri care te vor ajuta să te iubești pe tine însăți, spuse de Louise Hay

Louise Hay este autoarea a mai multor cărți de psihologie. Ideile sale au ajutat mulți oameni să-și schimbe modul de viață, de gândire și să-și vindece corpul.

Gândurile acestei doamne inteligente te vor ajuta să începi o  nouă viață, să ierți, să te accepți cu bune și rele și să prețuiești viața.

1. A opta pentru gânduri şi cuvinte negative este ca şi cum ţi-ai comanda într-un restaurant felul de mâncare după care mereu ți se face rău.

2. Dacă îţi doreşti iubire, trebuie să emani iubire. Toate vibraţiile pe care le transmiți mental sau verbal se întorc înapoi într-o formă similară.

3. Orice boală se naşte din incapacitatea de a ierta pe cineva (pe alţii sau pe tine).

4. Nu renunţa atunci când porneşti pe drumul schimbării; în cazul în care copiii ar renunţa să mai încerce atunci când se ridică pentru prima dată în picioare şi cad, nu ar mai învăţa niciodată să meargă.

5. Nu aştepta să ajungi în spital, pe mâna unui chirurg sau chiar pe patul de moarte pentru a ierta. Pe lângă aceste resentimente va trebui să faci faţă şi panicii care te va cuprinde.

6. Complimentele sunt un dar pentru prosperitate.

7. Mănâncă numai alimente care fac să te simţi bine.

8. Capacitatea maximă a fiecărui om este momentul prezent.

9. Cultivă exclusiv compania oamenilor care te fac fericit.

10. Îţi vine să crezi sau nu, noi ne alegem singuri gândurile.

11. Învață să ierți pentru a te elibera de trecut.

12. Viaţa este extrem de simplă: primim întotdeauna ceea ce dăruim.

13. Iertarea este cea mai directă cale către iubire, întrucât ea dizolvă toate resentimentele.

14. Suntem responsabili pentru tot ceea ce se petrece în viaţa noastră, indiferent că e bun sau rău.

15. Încă din primii ani de viaţă, începem să ne comportăm prin a imita viaţa adulţilor din jurul nostru.

16. Dacă e uşor de regulă să-ţi înţelegi propria durere, fă un efort pentru a înţelege şi durerea celui care te-a rănit.

17. Dacă-ţi examinezi retroactiv propria viaţă, vei observa de câte ori ai repetat aceleaşi experienţe pe care le-au trăit și părinţii tăi.

18. Dacă eu am reușit, înseamnă că şi tu poţi. Nu există boli incurabile, ci numai boli la care nu s-a găsit încă medicamentul.

19. Încetează să te mai critici pe tine şi pe ceilalţi, pentru că indiferent ce vei face, întotdeauna va fi găsit ceva de criticat.

20. Oamenii care se iubesc pe ei înşişi şi propriul corp nu comit niciodată abuzuri împotriva fiinţei lor, dar nici împotriva altora.

21. Aprobarea şi acceptarea de sine în momentul prezent sunt principalele două căi prin care putem declanşa schimbările pozitive în fiinţa noastră.

22. Din păcate, mulţi oameni se tratează singuri aşa cum au fost trataţi de către părinţi şi se acuză în interior, aşa cum făceau părinţii cu ei.

23. Ori de câte ori apare o problemă nu înseamnă că avem ceva de făcut, ci ceva de aflat.

24. Dacă vrei să faci o schimbare, e nevoie si de răbdare, e ca si cum plantezi o sămânță din care îți vine greu să crezi ca va ieși o adevărată plantă, dar după ceva timp asta se întamplă. Condiția este să nu tai primii lăstari, doar pentru că nu vezi încă planta matură.

25. La ce îţi folosește enervarea? Aceasta este o reacţie stupidă care nu face decât să-ţi irosească timpul şi energia. Ea reprezintă refuzul de a percepe viaţa dintr-o altă perspectivă.

26. Chiar dacă le doreşti binele şi vrei să împărtăşeşti ce ai descoperit, nu-i poţi schimba pe prietenii tăi şi nici nu ar trebui să încerci, întrucât acest lucru poate duce la distrugerea prieteniei.

27. Fii blând cu tine. Fii bun cu tine. Fii răbdător cu tine pe măsură ce modul în care gândești ți se schimbă. Poartă-te cu tine însuți așa cum te-ai comporta cu cineva pe care îl iubești cu adevărat.

28. Să te urăști înseamnă să-ți urăști propriile gânduri. Nu te urâ, pentru că ai gânduri negative. Schimbăți-le ușor și cu blândețe.

29. Îţi poţi schimba oricând atitudinea faţă de trecut, întrucât e o prostie să te pedepseşti singur pentru rana pe care ţi-a produs-o cineva cu mult timp în urmă; dacă nu-l poţi ierta, tot ţie îţi faci rău în primul rând.

30. Să nu laşi mintea să te controleze prin tot felul de gânduri cum ar fi: „Îmi este greu să mă schimb”. Preia controlul asupra ei: „Optez pentru a crede că îmi este din ce în ce mai uşor să fac aceste schimbări”.

31. Alte convingeri precum: „Nu te încrede în nimeni”, „Bărbaţii nu plâng niciodată”, „Femeile trebuie să gătească în familie” şi multe altele, te pot împiedica să te manifeşti în toată splendoarea ta şi să crezi în tine şi în ceilalţi.

32. Critica distruge spiritul interior. Lauda îl ajută să se dezvolte. Laudă-te pe cât poți de mult. Spune-ți cât de bine te descurci cu fiecare lucru mic pe care îl faci.

33. Resentimentele, (auto)critica excesivă, vinovăţia şi teama generează cele mai multe probleme din viaţa oamenilor şi cele mai multe boli. Acestea sunt cauza majorităţii bolilor din viaţa oamenilor, ele se nasc din condamnarea celor din jur şi din lipsa asumării responsabilităţii pentru faptele proprii.

34. O dată pe zi, aşează-te într-un loc liniştit şi pune-ţi mâinile pe inimă. Transmite-i acesteia iubirea ta şi percepe iubirea ei pentru tine. Inima ta a bătut pentru tine de când te-ai născut şi până în prezent şi va continua să bată până în ultima zi pe acest pământ. Priveşte în inima ta şi sesizează orice urmă de amărăciune şi orice resentiment. Spală-ţi cu blândeţe inima în apa iertării şi a înţelegerii! Dacă ai putea vedea imaginea de ansamblu, ai înţelege lecţiile prin care a trebuit să treci. Transmite-le iubire tuturor membrilor familiei tale şi iartă-i! Inima ta este iubire, iar sângele din venele tale este bucurie!