fb

„Aș vrea să am grijă de tine, fără să vreau să te înșel…” Cele mai înţelepte cuvinte despre relații pe care le-am citit vreodată!

Să începem cu această minunată poezie, scrisă de cunoscutul poet Gibran Kahlil Gibran.

Aș vrea să am grijă de tine, fără să vreau să te înșel;

Să te iubesc, lăsându-te în libertate;

Să te accept – fără să te forțez la nimic.

Să vin la tine – fără să-mi impun asta.

Să-ţi dăruiesc ceva – fără să aștept nimic;

Să-mi iau rămas bun de la tine – fără teama de a te pierde pentru totdeauna;

Să vorbesc cu tine despre sentimentele mele – fără a te responsabiliza din cauza lor.

Să-ţi împărtășesc cunoștințe – fără a te învăța.

Să mă bucur de tine – așa cum ești.

Dacă și tu vei păși către mine cu aceleași emoții – ne vom îmbogăți reciproc.

Cât de minunat este să trăiești în libertate deplină şi în același timp în armonie cu toţi, fără să forțezi și să responsabilizezi pe cineva. Acestea nu sunt cătușele sclaviei, dar capacitatea de a-ţi asuma responsabilitatea pentru ceva.

Din alegerile și deciziile noastre este creat Universul, începând de la mărunțișuri cotidiene și terminând cu dragostea. În esență, omul este ceea ce alege.

Libertatea este principalul indicator al calității vieții. Contează cât de corectă este alegerea, cât de corecte sunt deciziile luate, cât de corect trăim şi ne dezvoltăm.

Legea care conduce Universul este evoluția, cunoașterea de sine, iar aceasta nu există fără libertate. Altfel dezvoltăm egoismul și încurajăm violența.

Aceasta este calea spre suferință, spre robie.

Cei care se iubesc cu adevărat sunt liberi împreună, curați şi sinceri unul cu celălalt. Sunt liberi şi fericiți în același timp, ei nu au ce ascunde unul de altul. Nu se rușinează de nimic, deoarece în ei nu există falsitate şi greșeli, nu există regrete.

Ei sunt binecuvântați şi realizați, pentru că această apropiere a sufletelor se aseamănă cu însuși Universul. Ei trăiesc după legile lui, nu-l contrazic, ei sunt una cu natura şi eternitatea în toate manifestările sale, în plinătatea naturaleții, a profunzimii şi a frumuseții sale.

O astfel de relație nu poate fi distrusă de nimeni și nimic. Cei care merg împotriva unei astfel de uniuni sunt învinși, dizolvați în neant înainte să poată fi împreună…