fb

Cele mai bune 5 filme care te vor ajuta să te cunoști cu adevărat

Iată câteva filme care te vor ajuta să te cunoști cu adevărat:

“Viața secretă a lui Walter Mitty”

În rolurile principale Ben Stiller și Kristen Wiig. Este o istorie despre explorarea identități personale și a depășirii propriei condiții. Acțiunea se bazează pe viața funcționarului Walter Mitty, care este una monotonă și la început banală. Wașter consideră că nu are abilitățile necesare pentru a acționa curajos și a fi un erou, dar când firma în care lucrează este aproape de faliment, el decide să o salveze.

Filmul bucură prin simplitatea, dar totodată profunzimea lui. El transpune mesajul că fiecare viață este nemaipomenită.

“Calea luptătorului pașnic”

În rolurile principale sunt Nick Nolte și Scott Mehlovitz. Acest film este predestinat persoanelor care au nevoie de o pauză în haosul vieții. Scenariu relatează despre Dan Millman, care pare să aibă tot de ce este nevoie pentru a fi fericit: premii sportive, prieteni, petreceri, fete. Totul se schimbă când întâlnește un necunoscut pe nume Socrate. El îl ajută pe Dan să descopere cine este el cu adevărat  și ce priorități trebuie să adopte în viață.

”Sălbăticie”

Cu Reese Witherspoon în rolul principal. Cheryl este afectată de divorț și moartea mamei sale. Din aceste motive nu se mai simte în stare să rămână în oraș. Ca să își vindece rănile sufletești, ea își ia un rucsac și pleacă într-o călătorie prin Sierra Nevada. În interiorul naturii ea caută răspunsuri despre cum a fost ca fiică și ca soție.

Acest film ne arată cu procesul de autocunoaștere este unul dificil, dureros atât psihologic cât și fizic.

”7 ani în Tibet”

În rolurile principale Brad Pitt și David Thewlis. Regizorul filmului a fost Jean-Jacques Annaud. Acțiunea se desfășoară în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Heinrich Harrer își părăsește soția însărcinată și pleacă în Himalaya. Prima escaladare a munților este nereușită. El revine în tabără, unde grupul este arestat ca și reprezentanți ale puterilor dușmane. El fuge din închisoare și într-un oraș mic, ascund de ochii lumii, îl întâlnește pe Dalai Lama.

”Mănâncă, roagă-te, iubește”

Cu Julia Roberts și Javier Bardem în rolurile principale. Filmul relatează despre Elizabeth, o femeie care trece prin criza vârstei mijlocii, când își dă seama că trăiește nu cum și-ar dori. Ea simte nevoia să renunțe la tot și să plece în Italia. Acolo ea savurează din mâncărurile naționale. Apoi pleacă în India, unde este inițiată în budism, iar în final pleacă în Bali, unde găsește armonia cu propriul eu și iubirea. Este un film care inspiră persoanele care simt nevoia unui nou început.