fb

Cele mai bune 17 filme ale anului 2016 pe care încă nu le-ai văzut

Sunt zile în care un film bun și o cafea îți pot schimba viața.

Cele mai bune 17 filme ale anului 2016 pe care încă nu le-ai văzut.

1. „Swiss Army Man”

17-swiss-army-man

Hank este naufragiat pe o insulă pustie și în timp ce încearcă să se omoare, observă un cadavru spălat de valuri. Acesta descoperă că noul său prieten poate vorbi și are o multitudine de abilități supranaturale care l-ar putea ajuta să ajungă acasă.

2. „Dont think twice”

16-dont-think-twice

Comedianul Mike Birbiglia a scris, regizat și joacă rolul principal în această comedie axată pe o trupă de improvizație din New York, care începe să se destrame atunci când unul dintre actori este selectat pentru a se alătura distribuției show-ului Saturday Night.

3. „Hail, Caesar!”

15-hail-caesar

Descrie viața omului care se ocupă de prevenirea scandalurilor în care sunt implicate starurile de la Hollywood, pentru a nu le lăsa să se răspândească în societate. În Hollywoodul anilor 50, unul dintre cele mai importante studiouri își propune să facă un blockbuster, dar eroul principal este răpit în timpul filmărilor.

4. „Popstar: Never stop never sopping”

14-popstar-never-stop-never-stopping

După ce realizează că noul său album solo este un eșec, un fost membru al unei trupe de băieți, face orice pentru a-și menține statutul de om celebru.

5. „The Fits”

13-the-fits

Băiețoasa Toni, primește un loc în trupa de dans Lionesses, dar când membrii grupului încep să aibă niște spasme misterioase, aceasta se teme că va fi nevoită să meargă prea departe pentru a se adapta.

6. „Everybody wants some”

12-everybody-wants-some

În această comedie este vorba de un grup de jucători de baseball dintr-un colegiu. După ce proaspeților boboci li se urează bun venit în stilul tradițional, care practic se rezumă la a fi făcuți de râs în public, li se prezintă cele mai importante reguli: fără băutură și fără fete în dormitoare. Însă, regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, iar ei vor încerca să-și găsească drum spre propria identitatea navigând nesupravegheați printre libertățile și responsabilitățile specifice vârstei.

7. „The Lobster”

11-the-lobster

Un film science-fiction, comedie și dramă, regizat de Yorgos Lanthimos. Amplasat într-un viitor apropiat, filmul relatează o poveste de dragoste neconvențională unde găsirea unui partener romantic este o chestiune de viață și de moarte.

8. „A bigger splash”

10-a-bigger-splash

Un thriller erotic plin de mister. Marianne și Paul, un cuplu american celebru și bogat, refugiat pe o insulă italiană. Vacanța celor doi este întreruptă de vizita neașteptată a unui vechi prieten, Harry, și fiica acestuia, Penelope. Și cum Harry, este fostul iubit a lui Marianne, iar Penelope o adolescentă cât se poate de seducătoare și dezinhibată, situația se complică, iar prezența lor creează valuri de gelozie, pasiune și scenarii sexuale primejdioase care, în cele din urmă, se vor dovedi a fi periculoase pentru toți cei implicați.

9. „Captain Fantastic”

9-captain-fantastic

În pădurile din Pacific Northwest, Ben Cash, își crește cei șase copii de unul singur după ce soţia a fost internată în spital, deoarece suferă de sindromul personalităţii multiple. Ben şi soţia lui Leslie sunt dezamăgiţi de capitalism şi viaţa americană, alegând să locuiască în sălbăticie, insuflând o înţelegere filosofică puternică în viaţa copiilor lor. Ben şi băiatul mai mare, Bodevan, merg împreună în cel mai apropiat oraş, iar acesta îşi sună sora, Harper, care-i dă tragica veste că Leslie s-a sinucis cu o noapte în urmă. Din acel moment, tensiunile dintre Ben, copiii şi socrul acestuia, cu care nu a prea  ţinut legătura, încep să iasă la suprafaţă, iar socrul său îi spune lui Ben că nu are ce căuta la înmormântarea lui Leslie şi dacă va îndrăzni să apară va fi arestat.

10. „The Witch”

8-the-witch

În regiunea New England a anilor 1630, William și Katherine, care sunt foarte credincioși, aleg să ducă o viață liniștită la poalele unei păduri destul de sumbre, împreună cu cei cinci copii ai lor. Când noul născut dispare în mod misterios, iar recoltele nu sunt deloc bune, membrii familiei încep să se creadă victim unui blestem și se întorc unul împotriva celuilalt, învinuindu-se de tot felul de lucruri scârboase. Lăsându-se pradă propriilor temeri și deznădejdiei, aceștia devin tot mai vulnerabili în fața unei entități malefice care îi terorizează fără încetare, sfâșiindu-le familia cu ajutorul magiei negre, vrăjitoriei și posedării.

11. „Mustang”

7-mustang

Povestea se petrece într-un sat din nordul Turciei, unde Lale și cele patru surori ale sale au de mers pe jos de acasă până la școală, însă o joacă inocentă cu niște băieți declanșează un scandal care are consecințe neașteptate. Casa familiei se transformă progresiv într-o închisoare de instruire comună. Cele cinci surori care împărtășesc o pasiunea pentru libertate, trebuie să găsească modalități pentru a o obține.

12. „The Nice Guys”

6-the-nice-guys

Acţiunea filmului „Super băieţi” are loc în Los Angeles în anii ’70, când nepriceputul detectiv particular Holland March şi bătăuşul Jackson Healy trebuie să lucreze împreună pentru a rezolva cazul unei fete dispărute. Investigaţiile lor duc spre o conspiraţie la nivel înalt.

13. „Hunt for the Wilderpeople”

5-hunt-for-the-wilderpeople

Adolescentul Ricky a schimbat o mulțime de familii adoptive din cauza temperamentului său. Cea care se ocupa de el, Paula, vede în Ricky o problemă ce trebuie rezolvată urgent. Îi găsește lui Ricky o nouă familie. Noua sa mamă, Bella, reușește să-i cucerească inima datorită sincerității sale. După ce Bella moare, dezamăgit, Ricky fuge în pădure, punând la cale un plan.

14. „Kubo and the Two Strings”

4-kubo-and-the-two-strings

Kubo este o ființă inteligentă și generoasă care își câștigă existența ca și povestitor într-un sat situat pe malul mării. Viața lui Kubo și a prietenilor săi Hasato, Hashi și Kamekichi, va fi bulversată când Kubo provoacă din greșeala un demon. Acest spirit malefic își va răsfrânge furia asupra localnicilor cu scopul de a îndeplini o răzbunare. Cu ajutorul instrumentului său magic, Kubo, va înfrunta o mulțime de creaturi.

15. „Hell or High Water”

3-hell-or-high-water

Este o dramă ce se desfășoară în West Texas. Un tată divorțat și fratele său, un fost recrutant, încearcă cu disperare o schemă pentru a putea salva ferma familiei lor din vestul sălbatic.

16. „Green Room”

2-green-room

Un thriller de groază, regizat și scris de Jeremy Saulnier. După ce au încheiat un turneu în cel mai dezastruos mod cu putință, grupul de punck rock The Aint’s Right, acceptă cu jumătate de gură să dea un ultim concert în Oregon, însă, cumva ajung la mila unei găști de infractori extrem de violenți. Întorcându-se în culise după concert, membrii grupului dau peste un cadavru, astfel devenind ținta patronului clubului și a aliaților săi care par mai hotărâți ca niciodată să elimine din peisaj orice martor incomod.

17. „Sing Street”

1-sing-street

Filmul spune povestea unui băiat pe care muzica îl ajută să facă față schimbărilor ce intervin în viața lui atunci când se transferă de la o școală privată destinată celor cu stare materială bună, la una dintr-un cartier aglomerat și sărac.