fb

Cele mai bune 10 filme motivaționale

Orice film motivează în felul său, dar fiecare are un fundal psihologic diferit și o încărcătură emoțională puternică care ne îndeamnă să muncim, să fim mai activi, să ne schimbăm modul de a trăi și atitudinea față de anumite lucruri. 

Cele mai bune 10 filme motivaționale, capodopere ale cinematografiei internaționale:

1. Moneyball

moneyball-trailer-moneyball-23188356-1280-688

Ecranizarea este realizată după cartea lui Michael M. Lewis, a apărut în cinematografie în anul 2003. Povestea urmărește echipa de basebal din Oakland și directorul acesteia, Billy Beane. Scopul lui este să creeze o echipă de basebal capabilă să facă față concurenței, în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă.

2. Boiler Room

701a2e9f77e583cc5dccff33677b59714de42f34

Filmul prezintă un mediu de afaceri corupt, bazat pe înșelarea clienților. Boiler Room este o cameră, care pare să “fiarbă” de pasiune – un loc teribil, care poate servi drept atmosferă de lucru doar pentru oamenii cu perspective paradoxale asupra vieții.

3. Yes man

yesmanjimcarrey

Eroul principal se află într-o permanentă stare de depresie și spune de fiecare dată „NU” prietenilor săi, când aceștia îl invită undeva. Doar că într-o bună zi, el acceptă o înțelegere prin care trebuie să răspundă „DA” la orice propunere.

4. Knockin’ On Heaven’s Door

Knockin’ On Heaven’s Door

Soarta îi adună pe toți protagoniștii peliculei într-un spital, unde medicii le stabilesc un diagnostic sumbru – moartea. Fiecare mai are de trăit doar cîteva ore de trăit. Evenimentele se desfășoară într-un ritm alert: ei fură o mașină cu un milion de mărci germane, în portbagaj și fug din spital.

5. Pay It Forward

Pay It Forward

Imaginați-vă că îndepliniți o favoare importantă cuiva și îi cereți în schimb să vă mulțumească prin a îndeplini o favoare altor trei persoane, care la rîndul lor trebuie să mulțumească altor trei și tot asa mai departe, la nivel global, împrăștiind căldură si bunătate. Cît de efectivă poate fi această idee? Elev în clasa a șaptea, Trevor McKinney, hotărăște să verifice ce se poate întâmpla, începînd lanțul faptelor bune.

6. Wall Street: Money Never Sleeps

WALL STREET 2

După ce și-a încheiat contractul, fostul raider corporatist, Gordon Gekko, iese din închisoare într-o lume nouă, complet schimbată, în pragul unei crize financiare. El este un „dinozaur” ale cărui metode sunt deja învechite, iar reputația proastă nu-l ajută deloc.

Este ales ca partener de tînărul trader Jacob Moore. Moore îi propune lui Gekko o înțelegere: el îl ajută să-și îmbunătățească relațiile cu fiica lui, cu care nu a mai vorbit timp de 11 ani și care îl acuză pe Gordon că e vinovat de sinuciderea fratelui său. În schimb, Gordon trebuie să o ajute pe prietena lui Jacob să urce în vîrful scării financiare.

7. October Sky

1118full-october-sky-screenshot

Lansarea rachetei sovietice a creat o impresie puternică asupra lui Homer Hickam, din orășelul minier Coalwood, Virginia de Vest. Homer decide să-și construiască propria rachetă. Este ajutat de trei prieteni și de învățătoarea de la școala. Numai că tatăl lui Homer – un miner muncitor, îl vede pe fiul său continuandu-i meseria și se împotrivește construirii rachetei.

8. The Intouchables

the intouchables

Bogatul aristocrat, Philippe, rămîne paralizat în urma unui accident nefericit. Decide să angajeze un ajutor, numai că alege cea mai nepotrivită persoană – tânărul locuitor de suburbie – Driss, care tocmai a ieșit din închisoare. În ciuda faptului că Philippe este imobilizat în scaunul cu rotile, Driss reușește să-i condimenteze rutina zilnică aducând spiritul aventurii în viața acestuia.

9. What Dreams May Come

what-dreams-may-come

După ce nimerește într-un accident auto, Chris Nielsen devine nemuritor. El încearcă să rămînă alături de frumoasa sa soție Annie, care este muritoare. Cu ajutorul duhului, care îi este dat ca însoțitor, începe să se obișnuiască cu noul mod de viață.

Numai că soția sa, înnebunită de durere, se sinucide și este izgonită în iad. El încearcă din răsputeri să o găsească, pentru a fi alături veșnic. Doar că nimeni nu a reușit pînă acum să salveze un suflet păcătos. Cu ajutorul prietenilor din Rai, Chris se angajează în cea mai periculoasă și chinuitoare călătorie din viața sa de după moarte.

10. The Pursuit of Happyness

chris-and-his-son-cross-the-street-in-pursuit-of-happyness1

Chris Gardner este tatăl unui baiețel de cinci ani și își educă singur copilul. Lucrează ca vînzător, dar salariul nu-i permite să plătească întreținerea și sunt dați afară din apartament. Ajunși în stradă, tatăl se angajează într-o companie, dar și acolo salariul este sub limita normalului. În ciuda greutăților, Chris nu renunță, pentru că și-a promis că-și va crește fiul și-l va face fericit.

Source :

Yupi