fb

Cele 7 nivele ale compatibilității, care definesc o relație corectă și de lungă durată!

Psihologii au specificat 7 nivele ale compatibilității care, în cel mai bun caz, trebuie să fie prezente în orice relație:

1. Psihologic: fără acest nivel oamenii pur și simplu vor fi iritați reciproc. Asta nu înseamnă ca partenerii trebuie să fie absolut identici, dar ei trebuie să dea dovadă de răbdare în raport cu anumite trăsături psihologice ale iubitului/iubitei.

2. Familial: iubirea nu va dura dacă cei doi nu vor depune efort. Trebuie să aveți idei comune față de rolul fiecăruia în familie. De exemplu, dacă soția crede că soțul trebuie singur să-și prepare prânzul, iar el așteaptă acest gest din partea soției – mai devreme sau mai târziu se va isca o ceartă.

3. Pedagogic: o continuare la punctul precedent. Soții trebuie să împărtășească viziuni generale identice în procesul de educare a copiilor. Dacă fiecare îl va educa după propria lui metodă, copilul poate avea probleme psihologice.

4. Spiritual: îndrăgostiții trebuie să posede o bază spirituală asemănătoare. Dacă fiecare va avea valori diferite, ei nu vor putea ajunge la un numitor comun.

5. Intelectual: nu e neapărat ca ambii parteneri să dețină doctorat în același domeniu. E important ca ei mereu să aibă teme de discuție, să fie interlocutori captivanți unul pentru altul.

6. Material: la acest punct se referă și problemele cotidiene. Partenerii trebuie să aibă o atitudine asemănătoare față de bani. Persoanele care iubesc să facă economii se simt confortabil alături de alte persoane ce duc cont de resurse. Și invers.

7. Intim: spre deosebire de celelalte nivele, acesta poate fi cel mai ușor „reparat”.. Desigur, e vorba și de temperament sexual, dar oamenii care se înțeleg reciproc trebuie să cedeze uneori, cu condiția că și partenerul cedează în anumite situații.

Source :

cluber.com