Cele 7 etape obligatorii a oricărei relații amoroase, cunoașterea cărora vă garantează o iubire fericită!

Adevărul e că, dacă fiecare din noi ar fi știut și conștientizat importanța acestor etape, atunci multe divorțuri nu ar fi avut loc.

Relația, dar și însăși iubirea, este un lucru absolut individual și care diferă de la cuplu la cuplu. Totuși, există o anumită structură ierarhică căreia se subordonează orice fenomen psiho-afectiv. Fiți siguri că ați trecut, treceți și veți trece întotdeauna prin astfel de circumstanțe amoroase, de aceea trebuie să fiți conștienți referitor la tot ce se întâmplă între voi.

Etapa 1 – Vanilie, dulcegării și flori

Această perioadă durează aproximativ 18 luni, de la începutul relației. Ea se explică prin numărul amplu al hormonilor fericirii din organismele îndrăgostiților care le provoacă partenerilor un atașament „metafizic” reciproc.

Etapa 2 – Reveria

În cadrul acestei etape sunteți puternic marcați de tranziția sentimentelor voastre față de partener. Acum romantismul dintre voi scade în proporții și ies la iveală imperfecțiunile lui.

Etapa 3 – Respingerea

Această etapă nu poate fi evitată în relațiile de lungă durată. La un moment dat certurile și conflictele vă vor distanța, dar în același timp vor amplifica atașamentul vostru unul față de celălalt la nivelul psihicului inconștient.

Etapa 4 – Răbdarea

Această perioadă este una foarte armonioasă. De acum, certurile voastre nu mai sunt atât de dramatice și grave, pentru că ambii vă dați seama că asta nu va duce la nimic bun și depuneți mai mult efort comun, pentru a ameliora din start orice conflict.

Etapa 5 – Obligația și respectul

Această etapă este cea în cadrul căreia iubirea se metamorfozează în dragoste. Partenerii devin mult mai înțelepți. Ei țin unul la celălalt extrem de mult și au o responsabilitate conștientă față de fericirea partenerului lor.

Etapa 6 – Prietenia

În cadrul acestei perioade, partenerii renunță la orice romantism. Ei se simt confortabil unul lângă celălalt, iar iubirea lor devine un fel de „prietenie” superioară tuturor celorlalte prietenii între oamenii neîndrăgostiți. Ei au încredere absolută unul în celălalt și acest sprijin e unicul lucru care contează realmente pentru ei.

Etapa 7 – Dragostea adevărată

Partenerii au trecut împreună o cale foarte lungă și complicată. În schimb, ei au putut rezista tuturor provocărilor și acum s-au detașat de egoism și prejudecăți. Doar ajungând la etapa a 7-a, puteți fi siguri că persoana de lângă voi este adevărata voastră jumătate!

Sursa :