Cele 6 semne ale unei iubiri false

La început, totul este perceput ca fiind a fi perfect. Eşti copleşit de romantism, trăieşti euforic fiecare clipă. Ai cunoscut persoana alături de care vrei să-ţi petreci tot restul vieţii. Dar cumva, undeva în subconştientul tău, este un vierme de îndoială şi, din când în când, te întrebi dacă alegerea a fost corectă. Dacă începi să te îndoieşti de relaţia în care eşti, de cele mai multe ori nu este doar o simplă îndoială. Mintea absolut inconştient răspunde la semnele tulburătoare. Adevărul e că îţi este frică să nu pierzi această persoană şi te chinui să alungi aceste semne tulburătoare din capul tău, lăsând doar un sentiment vag de anxietate iminentă. 

1. Nu există o scânteie a iubirii între voi

Relaţiile romantice nu sunt în nici un caz limitate la pofte manifestate unul față de celălalt, fie ele fizice, intelectuale sau emoţionale. Ele au mai mulţi factori, a căror combinaţie se numeşte scânteia care animă relaţia. Oamenii pot fi atraşi unul faţă de celălalt, dar acest lucru nu duce la o scânteie care să treacă prin ei. Atunci, cum înţelegi dacă există între voi acea scânteie sau nu? Dacă este, simţi prezenţa persoanei iubite, chiar şi dacă ea nu e lângă tine. Armonia dintre voi e atât de puternică, încât şi cei din jurul vostru o observă şi vă percep ca un cuplu. Dacă relaţiei voastre ceva îi lipseşte, oricât nu v-aţi strădui, nu puteţi aprinde această scânteie. Ceea ce vi se întâmplă nu este dragoste.

2. Partenerul nu are o viziune despre viitorul vostru comun

Dacă iubeşti cu adevărat, nu îţi imaginezi viitorul fără persoana iubită. Este normal să fie aduse în discuţie planuri legate de viitor. Dacă acest subiect îi creează disconfort partenerului, evită să vorbiţi despre acest subiect sau îţi spune să nu vă grăbiţi, atunci această relaţie e una sortită eşecului. Dragostea dintre voi nu este decât un fals şi un gol. Ruperea unei relaţii este dureroasă, nu este deloc uşor să renunţi. dar trebuie să cedezi. Nu aveţi nici o şansă.

3. Partenerul nu îţi face complimente niciodată

Cel mai adesea, ne implicăm într-o relaţie pentru a găsi pace şi fericire. Din când în când, cu toţii avem nevoie de complimente din partea persoanei iubite, pentru a ne simţi iubiţi, apreciaţi şi respectaţi. Când auzim asemenea complimente, nu sunt doar făcute din politeţe, dar sunt o altă confirmare că suntem cu adevărat iubiţi. Complimentele sporesc starea de spirit, stimulează considerabil stima de sine, iar când sunt făcute de persoana iubită, ne fac zilele mult mai luminoase şi fericite. Relaţiile sănătoase se disting şi prin faptul că partenerii, din când în când, se complimentează, confirmând că sunt cu adevărat fericiţi unul cu altul. Aşadar, dacă nu primeşti complimente de la partener, atunci relaţia voastră a mers undeva cumva greşit.

4. Nu aveţi o comunicare eficientă

 Problemele de comunicare sunt un aspect al relaţiei, căruia trebuie să îi acorzi o atenţie mare. Sufletele care se înţeleg aduc multă iubire şi armonie în relaţia lor de cuplu. Dacă nu este aşa, atunci aceste relaţii nu au un viitor. 

5. Trebuie să dai explicaţii apropiaţilor despre comportamentul partenerului

Mereu trebuie să dai explicaţii rudelor, părinţilor, prietenilor despre acţiunile partenerului şi să te scuzi pentru el. Acesta e un lucru cam ciudat. Relaţia ta este pusă la îndoială. 

6. Partenerul tău îţi ignoră existenţa

Toţi avem uneori nevoia să fim singuri, cu toţii avem nevoie de spaţiu personal, chiar dacă suntem într-o relaţie. Dar când un partener caută prea mult şi prea des spaţiu personal, acesta poate fi un apel la trezire. Oricât de ocupat nu ar fi partenerul tău, el trebuie să găsească timp şi pentru tine, chiar dacă are serviciu, prieteni. Tu la fel faci parte din viaţa lui. Dacă te iubeşte cu adevărat, trebuie să ocupi un loc special în viaţa lui. Orice relaţie necesită o cantitate corectă de implicare. Dacă partenerul tău evită constant îndatoririle de a-şi cultiva relaţia, atunci poate că lucrurile stau mult prea rău decât crezi. 

Sursa :