Cele 5 „câteodată” care stau în calea fericirii tale, spuse de Paulo Coelho

Fiecare dintre noi își trăiește propriul destin, pentru a face acte de curaj specific doar nouă și pentru a ne construi legenda propriei vieți. Suntem capabili să înfruntăm toate obstacolele, pe care de multe ori singuri ni le creăm.

Fiecare dintre noi s-a născut un învingător, însă timpul este capabil să ne submineze încrederea în forțele proprii. Suntem în stare să devenim oricine am vrea și să obținem tot ce ne dorim. Dar zona de confort ne este o piedică în fața acestor lucruri…

Câteodată trebuie să ne schimbăm viziunea supra vieții ca să devenim împliniți spiritual. Paulo Coelho a evidențiat câteva sfaturi esențiale pentru acest lucru.

1. Câteodată trebuie să fii învingător ca să vezi cine îți va rămâne fidel

Cel mai important pentru un om este siguranța că este iubit și apreciat de cineva. Credința că oamenii țin la noi pentru ceea ce suntem, cu toate imperfecțiunile noastre, ne motivează să acționăm pentru a ne realiza visurile. Multe persoane au fost doborâte de dificultăți, dar cei care s-a ridicat trebuie să fie recunoscători nu doar rezistenței interioare, ci și peroanelor care le-au fost alături și i-au încurajat.

Frica să riscăm ne este insuflată încă din copilărie, prin toate restricțiile din partea părinților. Suntem obișnuiți cu ideea că întotdeauna trebuie să fim îngrădiți de anumite limite. Devenim siguri că de noi depinde mai puțin și mai mult de circumstanțe. Însă adevărul este că fericirea proprie este în mâinile fiecăruia.

2. Câteodată trebuie să vorbești mai încet ca să observi cine cu adevărat te ascultă

De multe ori putem observa cum oamenii ne folosesc pentru un interes financiar, din egoism sau din plictiseală. Cu siguranță ai folosit și tu alte peroane, în mod conștient sau inconștient. Trebuie să învățăm să fim sinceri unii cu alții și să renunțăm la strategii de manipulare în favoarea unei conversații oneste.

În fața persoanelor necunoscute întotdeauna folosim mecanisme de apărare. Este diferit însă cu persoanele dragi, pentru că lor ne încredințăm sufletul. Alături de persoanele iubite nu îți este frică să pari prostuț și vulnerabil.

3. Câteodată trebuie sa faci un pas în urmă ca să vezi cine a mai rămas lângă tine

Trebuie să ții minte că în viața ta există doar un singur personaj principal, acela ești tu. Nu trebuie să le permiți altor peroane să te influențeze și să te controleze.

Nu te speria să riști, doar încercând ceva nou îți vei da seama cine cu adevărat te susține. Oamenii pentru care vei conta cu adevărat niciodată nu te vor judeca, ci îți vor da sfaturi cum să procedezi în situațiile dificile.

4. Câteodată trebuie să greșești intenționat ca să vezi cine te va sprijini

Nu toți îți vor fi alături în perioadele stresante a vieții. Cineva va rămâne în trecutul tău. Cei care îți vor rămâne alături nu doar te vor încuraja, ci și te vor inspira.

Alături de acest gen de persoane vei dori să rămâi și tu, pentru că ele te fac mai puternic.

5. Câteodată trebuie să îi dai drumul persoanei iubite ca să vezi dacă se va întoarce

Nu trebuie să îți fie teama să renunți la persoana iubită, pentru că dacă ea va ține la tine, ea nu va folosi această libertate ca să te părăsească. Nu poți să te desparți de o persoană pentru că ea este un impediment în fața altor lucruri, pentru că acest lucru nu e adevărat. Numai femeile și bărbații care sunt iubiți cunosc fericirea în viață.

Cu toții știm că nu vom renunța la o persoană dacă o vom iubi, de aceea nu trebuie să te dezamăgească plecarea iubitului din viața ta, dacă el și-a dorit acest lucru. Altfel ați fi ambii nefericiți.