Cele 4 trăsături care te vor ajuta să identifici sociopatul, psihopatul sau narcisistul de lângă tine

Problema fundamentală în identificarea unei persoane toxice care ți-ar aduce doar probleme și nefericiri constă în amabilitatea acestor oameni care te-ar putea induce într-o stare de afectivitate iluzorie în raport cu acești oameni.

Totuși, există o serie de trăsături care determină caracterul psihologic similar al acestor oameni. Iată care sunt acestea:

1. Încrederea EXAGERATĂ în propria persoană

Când izbutești să îi cunoști puțin mai bine începi să-ți dai seama cât de încrezuți sunt acești oameni în propriile puteri. Ei își asumă responsabilități care depășesc considerabil aptitudinile lor, iar maniera prin care aceștia se autocaracterizează e radical diferit de aparența lor reală.

E  important să facem diferența dintre micul defect al supraestimării prezent la majoritatea oamenilor și aceeași trăsătură adusă la apogeu specifică acestor persoane.

2. Manipularea

Din maniera lor de a-și organiza prioritățile, de a comunica cu alți oameni și de a-și prestabili scopurile derivă o dorință exacerbată de a controla alți oameni, de a le dicta acțiunile în conformitate cu preferințele lor personale. Acest gen de manipulare se manifestă ciclic, în împrejurări naturale, de aceea, după o perioadă scurtă de timp vei învăța cum să decodifici această intenție meschină.

3. Ei nu au sentimentul căinței

Nu așteptați niciun fel de exteriorizare a vulnerabilității de la aceste persoane. Ele privesc lumea printr-un spectru rece, crud și impersonal, ele nici măcar nu-și asumă vina pentru suferința/problemele pe care le-au provocat altora.

Pentru ele adevărul nu reprezintă o prioritate, de aceea strategia lor specifică de „eliberare” de responsabilitate este aruncarea ei pe umerii unei persoane nevinovate.

4. Farmecul impresiei iluzorii

Această trăsătură e cea mai plină de încurcături, probleme și dezorientări. Datorită capacității lor virtuoase de a se comporta supraamabil și astfel să influențeze asupra conștientului nostru, ei ne câștigă încrederea, care la rândul ei reprezintă și calea de acces spre inima noastră.

Luați seama de aceste trăsături și atunci în viața voastră vor pătrunde doar oameni de calitate!

Sursa :