Cele 4 cuvinte magice care vor pune capăt oricăror certuri într-o relație!

Această simplă propoziție te poate schimba pe tine, pe partenerul tău, dar și relația voastră.

Am fost recent la o nuntă. Am observat cât de îndrăgostiți și lipsiți de griji erau proaspăt căsătoriții. Vedeam cum își șopteau unul altuia „Te iubesc”.

Preotul era un bătrân. Când și-a început discursul, mă așteptam să zică ceva tipic. Fraze de genul: „Iubiți-vă în fiece zi” sau „Fiți cei mai buni prieteni”.

Însă cuvintele lui m-au intrigat.

„Odată, vă veți trezi în același pat și nu vă veți mai place unul altuia.”

Vorbea serios? Chiar a spus-o în timpul cununiei?

„Și în alte zile, unul din voi va fi convins că are dreptate, și al doilea va știe că el, de fapt, are dreptate. Și veți apuca direcții diferite.”

Toată sala asculta atent acest om carismatic, care își ținea discursul în timpul cununiei. După, le-a spus tinerilor cum pot trece de astfel de momente.

„Există 4 cuvinte care vor soluționa problema.” Preotul s-a întors spre mire. „În timpul cerții vei înțelege că tu ai dreptate și ea nu are. Păstrează-ți calmul, spune-i: Dragă, tu ai dreptate!”

Apoi, preotul s-a întors către mireasă: „Și atunci când ți se pare că el a făcut ceva incorect, zi-i: Dragă, tu ai dreptate!”

Poate astfel uităm de mândrie. Păi, am fost învățați de mici că mândria contează. Privită din alt punct de vedere, situația pare justă. Uneori trebuie să mergem la compromis. Atunci când un om este mai important decât propriul egou, putem face un pas peste noi înșine.

„Desigur, aceste cuvinte nu trebuie spuse sarcastic sau din pură „necesitate”. Veți înțelege cu timpul că a trăi fericit și calm e mult mai important decât a demonstra un punct de vedere inutil.”

Sursa :