fb

Cele 3 tulburări sexuale ale femeilor din zilele noastre, spuse de un psiholog

Psihologul Mihail Litvak vine cu câteva gânnduri profunde despre relații, familie, femei și bărbați.

Familii fericite există. Sunt însă puține. Dar cel mai important este faptul că numai familiile fericite sunt normale. Restul par a fi o patologie; coabitarea a două persoane nefericite.

De ce sunt atât de multe divorțuri? Oamenii greșesc în alegerea unui soț?

Acest lucru se întâmplă pentru că oamenii sunt prost educați. Ei nu au fost învățați să gândească corect, nu au fost învățați cum să-și aleagă o soție sau un soț. Noi am făcut un sondaj: Ce declarație de dragoste va atrage mai mult? Au fost propuse următoarele variante: ”Nu pot trăi fără tine”, ”Nu te voi supăra niciodată”, ”Hai să ne trăim viața împreună”. Astfel, 75% din numărul femeilor întrebate au ales ”Nu pot trăi fără tine”.

Chiar nu se înțelege că această declarație e caracteristică unui bărbat-copil sau unui dependent, ba chiar posedat? Iar o declarație adevărată de dragoste ”Hai să ne trăim viața împreună” nu a plăcut nimănui.

Atunci vine întrebarea: ce este dragostea? Aceasta este interesul activ pentru viața în doi și dezvoltarea obiectului iubirii. Toți spun: nu ai pe cine să iubești. Dar sunteți capabili să iubiți? Sunteți gata să construiți, fără a obliga, dar responsabil? La voi căsătoriile sunt un fel de îndatoriri: ”Nu pot trăi fără tine!” Și asta e greșit.

Ce se întâmplă cu dragostea de-a lungul timpului? Unde pleacă aceasta? De-a lungul timpului dragostea devine din ce în ce mai puternică… Și dacă ea n-a existat inițial, totul devine din ce în ce mai rău. E simplu.

Diferență dintre modurile de percepere a căsătoriei a bărbaților și a femeilor nu prea este. Bărbatul și femeia văd căsătoria la fel. Dar unde ați văzut bărbați și unde ați văzut femei? Noi avem doar purtători de pantaloni și purtătoare de fuste. Deci, în primul rând, trebuie să devii sau bărbat, sau femeie, și după asta să începi să creezi o familie. Dreptul de a forma o familie aparține doar persoanelor sănătoase din punct de vedere fizic, dezvoltate spiritual și stabile material. Evitați diletanții nepricepuți.

Apoi, mai sunt relații care au început cu sex. Ce fel de viitor le așteaptă? Să știți că sexul ar trebui să se întâmple apoi. La început ar trebui să fie concepțiile asemănătoare despre viață. Dragostea nu e atunci când partenerii privesc unul la celălalt, e atunci cînd ei privesc în aceeași direcție. Niște cercetători au identificat 4 factori, care determină o familie fericită. Primul – concepțiile asemănătoare despre viață. Al doilea – gusturi gastronomice asemănătoare. Și abia al treilea este sexul. Al patrulea este dorința de a-l mângâia pe călălalt. Iar când sexul creează familia – nu iese nimic bun.

Bărbații deseori apelează la masculii primitivi și susțin că adulterul este obligatoriu… Adulterul apare din cauza faptului că oamenii au greșit în alegerea soțului. Dacă ai greșit și te-ai căsătorit cu persoana nepotrivită, evident că o să începi să placi pe altcineva.

Care sunt femeile pe care bărbații nu le trădează? Cele frumoase, cuminți sau nebune? Eu zic că cele sănătoase fizic, dezvoltate spiritual și independente financiar. Femeile noastre au trei tulburări sexuale: pedofilia, zoofilia și masochismul. În primul rînd, ele se căsătoresc cu un bărbat nu pentru crearea unei familii, ci pentru educarea bărbatului. În de-al doilea rînd, trăiesc cu un soț alcoolic. Și ce este un alcoolic? Un animal. Și în cel de-al treilea rând: iubesc atunci când sunt agresate. Subliniez, nu e așa întotdeauna, cu siguranță. Dar dacă am vedea lucrurile per ansamblu, am înțelege multe.

Mulți se întreabă atunci când vor să fie împreună, oare cum să înțeleagă dacă au găsit persoana potrivită la etapa inițială a întâlnirilor? Simplu: din comunicare, din gesticulare, din felul de a se îmbrăca. Deja după câteva fraze poți determina cine se află în fața ta și dacă vă potriviți. Mulți se întreabă apoi dacă este important felul de a înțelege sexul într-o relație. Păi sigur că da. Dacă bărbatul are nevoie de sex de 50 de minute de 3 ori pe zi, iar femeia – de 3 minute o dată pe lună – relația lor va eșua. Sunt atât de multe momente într-o relație pe care dacă le ignori, riști să rupi legătura cu realitatea. Per exemplu, dacă există divergențe, poate o femeie să se adapteze bărbatului sau să încerce să-l reeduce? Și eu zic că nu. Trebuie să primești ceea ce este deja format. Doar oamenii maturizați ar trebui să se căsătorească. Iar să reeduci poți o singură persoană – pe tine. Ați eșuat – înseamnă că trebuie să vă despărțiți. Și să căutați pe altcineva.

Încă ceva. Astăzi tot mai mult vedem cum domnișoarele vor să se căsătorească doar cu bărbați cu statut înalt. Să știți că acest lucru e justificat. Înseamnă că se maturizează. Însă trebuie și ea să fie de statut înalt. La noi însă, din păcate, majoritatea domnișoarelor au psihologia prostituatei latente: să găsească un bărbat bogat care să o întrețină. Iar în schimb au de gând să aibă grijă de casă și să se ofere în pat. Trebuie să le zicem lucrurilor pe nume: aceasta este prostituție. Cu toate acestea, avem și mulți bărbați care pot fi ușor numiți Alfonso latenți, care caută femei bogate, iar singuri nu vor să se dezvolte. Să fim serioși, cei care doresc o relație normală și responsabilă nu vor pierde timpul cu așa ceva.

Mai există și teoria că femeia trebuie doar să inspire bărbatul, creîndu-i condiții confortabile și rămînînd în umbra lui… Voi încurcați bărbații cu purtătorii de pantaloni. Un bărbat nu are nevoie să fie inspirat. El singur se inspiră de la lucrul său și rezultatele lui. Nu se poate să trăiești pentru o femeie sau pentru un bărbat. Ah da, și mai ales pentru copii nu se poate… Copii – sunt ceva efemer. Cum ar fi ei, buni sau răi, în 18-20 de ani vor pleca de la tine. Femeia și bărbatul sunt mai apropiați unul pentru altul, iar copiii sunt ceva temporar. Îi iubești mai mult decât orice, dar conștient de realitate.

Și la final, despre căsătorii. Există părerea că instituția căsătoriei moare, că viitorul aparține formelor alternative de conviețuire. ”Căsătoriile” alternative nu sunt atât de rele. Se întâmplă ca oamenii să trăiască într-o căsătorie civilă foarte fericiți, iar odată ce se înregistrează oficial, lucrurile se schimbă radical. Cauza este faptul că omul își dorește să fie liber. Căsătoria formală îl înlănțuie. O ștampilă în pașaport nu schimbă nimic pentru un om inteligent. Pentru cel îngust la minte – schimbă. Așa că dacă vreți o relație firească, construiți-o cum știți mai bine, modelați-vă unul după celălalt fără a vă distruge personalitatea și vedeți ce contează cel mai mult pentru voi.

via: novapost