Cele 3 mari iubiri din viaţa noastră, despre care nu vorbește nimeni

Se spune că în viaţa fiecărui om pot exista trei iubiri. Ele nu vin la noi pur şi simplu, dar din anumite motive. Prima iubire vine pentru un scop bine definit. A doua vine să ne înveţe ceva cu ajutorul experienţei. Iar a treia vine să ne ajute să realizăm ce înseamnă să iubeşti cu adevărat o persoană.

Probabil nici o altă iubire nu este învăluită în tot atâtea mituri ca prima iubire. Ea este considerată cea mai dulce şi cea mai unică. De prima iubire îţi vei aminti toată viaţa. De fapt, prima dragoste ne-a fost dată tocmai pentru a alunga toate aceste fantezii frumoase, dar atât de îndepărtate de viaţa reală.

A doua iubire este necesară pentru a câştiga experienţa necesară şi care să ne ajute să ne descoperim pe noi înşine pentru prima oară. Înţelegem cine suntem, pe cine vrem în viaţa noastră şi cine ne provoacă iritare şi respingere. 

A treia iubire vine pe neaşteptate şi vine să deschidă esenţa magică a iubirii. 

Majoritatea oamenilor nu îşi dau seama că, uneori, trebuie să treacă prin mai mult de o relaţie până să obţină experienţa atât de necesară. Uneori, trebuie să schimbăm mai mulţi parteneri şi să vindecăm mai multe răni sufleteşti ca să învăţăm lecţiile necesare. Primele relaţii nici nu sunt relaţii adevărate.

Prima dragoste nici nu e aşa cum o vedem în filme. Majoritatea oamenilor nici nu iubesc în acel moment. Sau ei nu sunt iubiţi. Se întâmplă lucrul necesar pentru creşterea noastră: se sfărâmă visele şi speranţele noastre, sunt rupte inimile noastre, dar şi noi le rupem pe ale altora, trădăm şi suntem trădaţi, ne este ucisă credinţa şi o ucidem şi noi pe a altcuiva. Mereu aşteptăm relaţia în care totul să fie altfel. 

Dacă cineva ne spune că ne iubeşte mai mult decât viaţa, asta nu înseamnă că noi suntem potriviţi unul pentru celălalt. Iar la final, nici nu am înţeles de ce totul s-a destrămat atât de uşor, refuzăm să credem, ne minţim pe noi înşine şi ne facem iluzii deşarte… Noi nu am înţeles că între doi oameni ar trebui să existe şi compatibilitate. Iar acest lucru este foarte important într-o relaţie. Chiar dacă există sentimente şi dorinţă, fără compatibilitate totul e în zadar.

Înainte de a înţelege esenţa compatibilităţii adevărate, trebuie să creştem.

Iar tot ce există până la acel moment nu este decât atracţie şi obsesie, care sunt prea instabile pentru a forma o relaţie adevărată. Adevărata compatibilitate este ceva ce nici nu ne putem imagina. De aceea, a treia relaţie devine un şoc pentru noi. Va fi cea mai dificilă. În primul rând, aceste relaţii apar în viaţa noastră atunci când deja am înţeles că e aproape imposibil să găsim sufletul pereche în această lume.

Când ne-am resemnat că dragostea adevărată nu mai are cum să apară în viaţa noastră. În acest moment întâlnim persoana cu care ne înţelegem foarte bine. Şi parcă nu simţim fluturi în stomac, dar relaţia începe să meargă bine. Fără speranţe şi aşteptări. Şi totul e bine, de parcă ai întâlnit jumătatea ta. Începi să înţelegi că iubirea nu e acea pe care o găseşti, dar e acea pe care o construieşti, iar toate celelalte relaţii ţi-au fost date cu scopul de a te pregăti anume de această relaţie. 

De multe ori, va fi dificil pentru tine, e normal. Principalul este să nu crezi că noul partener trebuie să repare totul în viaţa ta şi să o transforme într-o poveste. Sarcina lui e să fie lângă tine, să creadă în tine, să te sprijine. Nimeni nu te va face fericit dacă nu vei vrea acest lucru. Şi acum poţi face acest lucru, pentru că nu mai eşti singură.

Sursa :