fb

Cele 28 de Legi Universale ale succesului în viață și în dragoste

Succesul și fericirea ne deschide ușa atunci când acționăm și punem în aplicație fapte. Pentru a te simți împlinit și a avea succes trebuie doar să ții cont de legile pe care ți le vom reprezenta mai jos, pentru că ne pasă de tine și te vrem fericit. Cele 28 de legi universale ale succesului:

 1. Legea dragostei. Iubește pe toată lumea ca pe tine însuți. Toate celelalte legi i se subordonează acesteia și nu intră în contradicție cu ea. Este o regula biblică. Se aplică la tot ceea ce facem ca indivizi, familii, oameni de afaceri, organizații, tari. Are o bogăție/valoare universală.
 2.  Legea cauză-efect. Exista o ordine universală. Nimic nu este accidental. Totul se întamplă cu un motiv. Pentru fiecare efect există o cauză sau un set de cauze.
 3. . Legea gandirii. Gândurile se materializează. Noi devenim ceea ce gândim.
 4. Legea echivalenței mintale. Pentru a avea succes într-un domeniu, trebuie să avem o imagine clară a acelui succes în mintea noastră, o imagine mintală a ideii noastre de succes, o viziune.5. Legea corespondenței. Viața noastră exterioară este o oglindă a celei interioare. Exista o corespondență directă între experiențele și gândurile noastre pe de o parte și atitudinea noastră, pe de altă parte.

  6. Legea credinței. Orice credem cu adevărat devine realitate (inclusiv credința noastră că merităm succesul).

  7. Legea valorii. Ceea ce credem și apreciem cu adevărat se reflectă în ceea ce facem, chiar dacă poate cuvintele noastre sugerează altceva.

  8. Legea motivației. Tot ceea ce facem este declanșat de dorințele noastre interioare, nevoi si instincte, multe dintre ele venind din subconștient.

  9. Legea activității subconștiente. Subconștientul nostru ne avertizează despre lucrurile din jur, în concordanță cu dorințele și grijile noastre cele mai puternice.

  10. Legea așteptărilor. Ceea ce preconizăm cu încredere ca se va întampla (ceea ce ne asteptăm sa se întample), chiar se va materializa.

  11. Legea concentrării. Indiferent asupra a ce ne concentrăm și ne gândim în mod repetat, devine din ce în ce mai mult o parte a vieții noastre interioare.

  12. Legea obisnuinței. Aproape tot ce facem este automat, rodul unui obicei. Obisnuințele care ne îndepartează de țelurile noastre trebuie schimbate.

  13. Legea atracției. Suntem cu toții niște magneți vii. Atragem oameni, întâmplări și împrejurări care se armonizează cu gândurile noastre dominante.

  14. Legea alegerii. Suntem liberi să alegem ceea ce gândim si în consecință suntem liberi să alegem toate celelelte părți ale vieții noastre.

  15. Legea optimismului. O atitudine mentală pozitivă ce merge mînă în mănă cu succesul și fericirea. Optimismul ne face placuți și vioi, mai susceptibili de a reuși.

  16. Legea schimbării. Totul se schimbă, nimic nu este fix. Daca nu profităm de schimbare, vom deveni victimele ei.

  17. Legea controlului. Avem o parere bună despre noi înșine atunci când simțim că ne controlăm propria viață.

  18. Legea responsabilității. Suntem pe deplin responsabili de ceea ce suntem, ceea ce avem, ceea ce devenim, și tot ceea ce reușim.

  19. Legea compensației. În măsura în care contribuim sau investim, vom și obtine ceva. Întotdeauna vom fi recompensați pe deplin pentru ceea ce facem.

  20. Legea serviciilor. Recompensa noastră va fi direct proportională cu valoarea serviciilor aduse celorlalți (sau, cum se spune, fii un stăpân cu inima unui servitor).

  21. Legea efortului aplicat. Toate lucrurile sunt sensibile la efort. De fapt, cu cât muncim mai mult, cu atât devenim mai „norocoși”.

  22. Legea supra-compensației. Trebuie ca întotdeauna să „investim” mai mult decât obținem; altfel nu vom obține niciodată mai mult decât avem în acest moment. Trebuie să facem mai mult pentru ceea ce suntem „platiți” pentru că în timp să fim răsplatiți cu mai mult pentru ceea ce facem. Principiul „oferă mai întâi pentru a primi mai tarziu”.

  23. Legea „pregătirii”. Performanța vine în urma unei pregătiri intense. Adevărații profesioniști investesc mai mult timp decat alții în pregătire.

  24. Legea eficientei forțate. Pe masură ce acționăm devenim mai eficienți. Niciodată nu avem timp să le facem pe toate, dar avem suficient timp să  facem lucrurile cu adevărat importante.

  25. Legea deciziei. Orice salt înainte își are rădăcina într-o decizie hotărât de a acționa. Și dacă o facem cu îndrazneală, vom avea de partea noastră un sprijin nebănuit/neasteptat .

  26. Legea creativității. Orice progres începe cu o idee în mintea cuiva. Tot ceea ce mintea noastră poate concepe și crede cu adevărat, poate să și obțină.

  Advertisement

  27. Legea flexibilității. Ai șanse mai mari de reusită dacă știi clar ce vrei să obții, dar rămâi flexibil în privința felului în care vei acționa. Inflexibilitatea te poate face să ratezi oportunități.

  28. Legea perseverenței. Abilitatea noastră de a persevera, în ciuda obstacolelor și a dezamăgirilor, denotă încredere în noi înșine. Perseverența este „o calitate de fier” în drumul spre succes.

Adaptat de pe: esoterism.ro