Cele 12 condiții pentru crearea unei relații fericite și durabile, spus de un psihanalist

Scriitoarea și psihanalistul Clarissa Pinkola Estes consideră că există 12 condiții de bază pentru crearea unei relații durabile și puternice, ordinea acestora nu este decisivă:

1. Alege persoana de parcă ai fi orb. Închide ochii și meditează, gândește-te ce crezi despre ea. Analizează-i bunătatea, fidelitatea, capacitatea sa de a-și manifesta sentimentele.

2. Există o deosebire esențială dintre un om care ar putea deveni un partener stabil și unul cu care vei avea parte de o relație scurtă. Această deosebire este abilitatea sa de învăța. Cel care nu este deschis lucrurilor noi și e captiv unor idei tradiționale, niciodată nu va fi gata pentru o relație intensă.

3. Alege-l pe cel care poate fi în același timp și puternic și emotiv.

4. Alege omul care își va arăta durerea atunci când va suferi din cauza ta, dar și pe cel care provocându-ți durere va regreta.

5. Oferă întâietate unei persoane care deține o lume interioară bogată. Unei persoane care te va dori alături în calitate de însoțitor în calea vieții.

6. Fii cu omul cu care vei putea împărți pasiunile și amintirile frumoase.

7. Alege persoana care îți respectă valorile. Cea care va împărți aceleași idei de ordin general: despre familie, bani, religie.

8. Alege un patener empatic.

9. Fii cu o persoană ce va putea să se simtă copil în preajma ta. Care va putea râde și se va simți destins alături de tine.

10. Capacitatea de a trece cu vederea unele neajunsuri în partenerul tău. Acele trăsături negative care cândva nu ne iritau, la un moment dat pot deveni foarte pronunțate în percepția noastră.  Trebuie să adopți o atitudine mai receptivă din moment ce inițial ele nu te deranjau.

11. Pun pe prim plan relația de prietenie dintre voi doi, nu doar iubirea și pasiune. Acest lucru vă aduce cel mai aproape unul de altul și vă fortifică încrederea receprocă.

12. Asigură-te că  cel ales îți face viața mai frumoasă și mai colorată și nu invers.

Sursa :