fb

Cele 11 reguli de viaţă ale lui Bill Gates

Ne comportăm ca și cum am trăi mii de ani uitînd că, de fapt, viaţa e scurtă. Putem călători în metrou fără a achita taxa, însă nu putem întoarce timpul înapoi! Ne bucurăm de viaţă prea puțin și amînăm mult prea mult lucrurile cu adevărat importante pentru noi!

Și atunci ne inspirăm de la cei care au reușit. Vezi cele 11 reguli de viață de la Bill Gates:

Regula nr.1: Viața nu e dreaptă – obișnuiește-te cu ideea!

Regula nr. 2: Lumii prea puțin îi pasă de stima ta de sine. Lumea se asteaptă să realizezi ceva ÎNAINTE de a fi mulțumit de tine însuți.

Regula nr. 3: Nu vei câștiga 60.000$ pe an de îndata ce părăsești băncile școlii. Nu vei fi vice-președintele vreunei companii cu telefon în mașină decât atunci când vei fi muncit pentru acestea.

Regula nr. 4: Dacă crezi că profesorul tău e sever, stai să vezi ce o să fie când o să ai un șef!

Regula nr. 5: A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tăi aveau o altă denumire pentru asta: o numeau șansă.

Regula nr. 6: Dacă o dai în bară, nu e vina părinților tăi, așa că nu te mai smiorcăi în legătură cu greșelile tale, ci învață din ele.

Regula nr. 7:  Înainte de a te fi născut, părinții tai nu erau atât de plicticoși ca acum. Au ajuns așa din cauza că trebuie să-ți plătească cheltuielile, să-ți spele hainele și să te asculte pe tine povestindu-le cât de grozav te crezi. Așa că, înainte de a te porni să salvezi jungla de paraziții generației părinților tăi, încearcă să-ți despăduchezi propriul dulap.

Regula nr. 8: Poate că școala ta a scăpat de învingatori și învinși, însă viața NU. În unele școli au abolit corigentele și elevul poate încerca de câte ori vrea el sa dea răspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamănă, deloc, cu NIMIC din viața reală.

Regula nr. 9: Viața nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere și pe foarte puțini angajatori îi interesează să te ajute sa „te găsești”. Faci asta în timpul liber.

Regula nr. 10: Ce vezi la televizor NU e viața reală. În viața reală oamenii chiar trebuie să mai plece din cafenele și să mearga la serviciu.

Regula nr. 11: Fiți amabili cu tocilarii. Există șansa ca în viitor să lucrați pentru vreunul dintre ei.

 ***

IF YOU AGREE, PASS IT ON , IF YOU CAN READ THIS -THANK  A TEACHER