Cele 10 lucruri care se schimbă odată cu pierderea unuia dintre părinți…

Nu cred că există ceva sau cineva care ne-ar putea pregăti pentru decesul unuia dintre părinți. Acest eveniment este extrem de dureros la orice vârstă.

Odată cu plecarea unui părinte, sau în cel mai tragic caz – al ambilor, te simți pierdut și extrem de vulnerabil. Unele lucruri capătă noi sensuri, iar altele îl pierd fără cale de întoarcere.

Și eu, la rândul meu, am fost supusă unei astfel de încercări tragice ale soartei. Despărțirea de părinți m-au învățat multe lucruri, iată cele 10 pe care le consider esențiale:

1. Telefonul meu nu stă mai departe de un metru de mine. Ultima dată când nu era aproape nu am răspuns la ultimul apel al mamei mele. Acel moment fusese ultima mea șansă de a îi auzi vocea.

2. Ideea de moarte îmi provoca durerea fizică. De fiecare dată când realizam că mama nu mai este, simțeam o lovitură acută în tot corpul.

3. Pierderea ambilor părinți a rupt orice legătură dintre mine și rudele îndepărtate.

4. Mă învinuiesc de faptul că fiul meu a petrecut atât de puțin timp cu buneii săi. Simt că nu i-am oferit acea fericire de care ar fi putut avea parte.

5. Acum înțeleg cât de stupid e să-ți petreci puținul timp liber cu prietenii și colegii de serviciu în loc de părinți.

6. Niciodată nu-ți judeca părinții. Arată-le recunoștința cât mai des. Doar după ce îi vei pierde vei înțelege că certurile și cuvintele negative nu aveau rost.

7. Nimeni nu se gândește la faptul că părinții nu sunt veșnici, chiar acum este timpul să rezolvi orice întrebare deschisă. Mama trebuie sunată chiar azi.

8. Nimeni nu poate înțelege ce simți tu. Doar oamenii care au trecut prin aceeași durere.

9. Se spune că timpul tratează. Dar nu e adevărat. Chiar și după mulți ani ți se pare că această tragedie s-a întâmplat ieri.

10. Pregătește-te pentru faptul că de fiecare dată când vei întâlni un prieten în stradă cu părinții săi, vei simți un pic de invidie.

Multe lucruri se vor schimba din moment ce rămâi orfan de unul sau ambii părinți. Cu părere de rău acest lucru nu poate fi oprit, dar ceea ce putem face – este să le acordăm cât mai multă atenție la moment, cât avem posibilitate.

Source :