Cele 10 găuri prin care se pierde toată puterea și energia vieții

Uneori, nu avem nevoie de dușmani, căci ne distrugem singuri. Dar nu trebuie să uiți niciodată să ai grijă de energia vieții tale, pentru că această resursă nu este infinită. Iată câteva exemple cum îți pierzi energia vieții:

1. Lucruri care nu sunt duse la sfârșit

Atunci când începi să faci un lucru, dar totuși nu îl duci la bun sfârșit, nu sunt irosite doar resursele materiale. În interiorul minții tale rămâne un proces care nu se realizează, dar care mereu continuă să consume atenție și forță. Aceasta include și promisiunile, și împrumuturile, și lucrurile începute, dar care nu sunt duse până la capăt.

2. Te minți pe sine, dar și pe cei din jur

Când o persoană minte, are nevoie să cheltuie multă energie pentru a menține această imaginație fictivă. Ba mai mult, fluxul de energie și vitalitate dintre minte și inimă este blocat. De aceea și se spune că: avem sufletul îndoit. Ce ar trebui să faci? Să scapi de ipocrizie, de înșelăciune, de toate încercările de a părea cineva care nu ești și nici nu ai fost vreodată.

3. Resentimente, izolare și orice alte forme de autoizolare

Omul este cel mai deschis sistem de energie. Dacă se izolează, el devine mai slab. Când se întâmplă acest lucru, când renunți la legăturile de familie, uiți de strămoși, țara natală sau ai resentimente față de oameni, când nu mai ești inclus în vreo comunitate sau grup de oameni, vei începe să slăbești și tu. Pierderea legăturii cu Dumnezeu este o mare pierdere de energie.

4. Frică, neîncredere și ostilitate inutilă

Din frică și neîncredere se întâmplă aceleași lucruri ca și din resentimente. Sunt irosite resursele de energie, deoarece corpul mereu este într-o luptă cu sine. Acest lucru este foarte istovitor.

5. Supraîncărcarea fizică, emoțională

Când o persoană se încarcă cu prea multă muncă sau își face prea mari griji, se irosește foarte multă energie și putere. Vei avea de foarte multă energie pentru procesarea informațiilor de către creier. Toți hormonii suprarenali sunt irosiți în experiențe false, ceea ce duce chiar la insuficiență renală.

6. Lipsa de somn

Dacă nu ai un somn bun sau chiar suferi de insuficiență de somn bun, corpul tău nu își va putea recupera complet energia necesară pentru întreaga zi. În corpul tău vor începe să se acumuleze toxine, se vor răci bioritmurile. Creierul tău se va supraîncărca cu informații negative și neînțelese.

7. Mâncare în exces, intoxicație

Toate acestea forțează organismul să cheltuie resurse pentru detoxifiere și îndepărtarea tuturor toxinelor. Plus că suprasolicită sistemul nervos, rinichii și intestinele.

8. Agitație, conversații excesive și dialoguri inutile în minte

Aceste lucruri pot părea nesemnificative, dar este nevoie de o cantitate uriașă de energie pentru a vorbi, de foarte multe ori în zadar chiar. Acest lucru va deveni vizibil doar după o pauză de tăcere absolută.

9. Boli, orice scurgere de energie, vampiri energetici

Aceste lucruri includ persoanele neplăcute și negative din anturajul tău, poluarea din aer, dar și alte daune.

10. Excesul intim

Cel mai puternic canal de irosire a energiei umane este excesul. Lipsa de înțelegere a esenței acestui proces duce la pierderea rezervelor de energie. Este nevoie de o cantitate imensă de energie pentru a umple acest rezervor din nou.