Cel mai rău lucru pe care poți să-l faci după trădarea lui, dacă ai decis să-i oferi a doua șansă!

Oamenii se mint într-o relație. Ei își alimentează mintea și inima cu realitatea pe care ei înșiși au creat-o. Atunci când află că partenerul a înșelat, îi motivează gestul groaznic, pentru că să creadă în acest adevăr este foarte dureros.

Pentru început are loc o discuție despre gestul în sine. „De câte ori s-a întâmplat? Ce ai simțit atunci? Cât de implicat ai fost?” Genul de întrebări tipice.

Apoi cuplul încearcă să adune pe bucăți relația lor sfărâmată. De obicei, mai mult încearcă doar unul din parteneri. Anume acest partener este de acord să ofere o a doa șansă, dacă totul se va schimba. Dar nu trebuie să se schimbe numai cel care a înșelat, ci relația în totalitate.

Acest lucru pare logic. Doar omul care a înșelat nu a primit ce-și dorea cu adevărat de la relație. De aia ambii parteneri sunt vinovați până la urmă de cele întâmplate. Sigur, nimeni nu încearcă să anuleze gradul de vinovăție mai mare a celui care a înșelat. Oricum, concluzia este una: trebuie schimbată întreaga relație, nu doar pe cel care a înșelat.

Cumplu poate ajunge la un compromis: să fie sinceri în toate. Cel care a înșelat poate chiar să ofere parolele de la telefon, poștă, rețele de socializare. Cerința pare logică, cel vinovat nu poate refuza. Dar acest lucru NU VA SCHIMBA comportamentul său.

În primul rând, el face acest gest sub presiune. Omul poate simți ură și respingere, din simplul motiv că partenerul îi încalcă spațiul personal.

Apoi, această tactică clarifică lucrurile doar în aparență. Trădarea poate să nu mai fie, dar cel care a înșelat poate să se simtă dependent.

El nu se mai simte parte a acestei relații din dorință proprie, dar pentru că a fost forțat. E ca și cum ai întreba pe omagiat ce-și dorește de ziua lui – elementul surpriză dispare.

Lucrurile ar sta astfel: oare ce drept mai are cel care a înșelat să mai simtă ceva, după ce a făcut asta. Dar atunci când de la el se cere atât de mult, când celălalt nu are încredere, chiar dacă o merită, acest moment îl umilește, îi anulează orice dorință de a se corecta.

NU TREBUIE să încercăm să controlăm omul, dar să-l susținem, să-i demonstrăm cu dragostea noastră că putem avea încredere în el. Trebuie să ne împărtășim emoțiile, nu să cerem atât de multe.

Dacă el îți va urma cerințele, nu va fi un gest sincer din partea lui. Va fi frică, emoția neîncrederii, umilire, numai nu dragoste. Oare asta vrei cu adevărat?

Poți să învinovățești cât vrei pe omul care a înșelat. Dar dacă el îți cere a doua șansă și tu ești gata să i-o oferi, de ce strici totul de la început?

Sursa :