fb

Cel mai rău lucru pe care îl poți face este să încerci să păstrezi lucrurile așa cum sunt. Cum să nu te dezici de scopurile care te sperie!

”Nimic nu poate sta în calea voinței umane, care și-a pus care surprinde din toată multitudinea scopurilor –  existența.” Benjamin Disraeli

Trebuie să se schimbe ceva în interiorul tău. Ceva face clic – și creierul tău se schimbă pentru totdeauna.

Ralph Waldo Emerson odată a spus: ”Mintea, dilatată odată de o idee, nu se va mai putea întoarce la dimensiunile sale inițiale.”

Este important însă ca ideile să se fundamenteze și pe o experiență emoțională transformatoare, care va schimba modul în care te percepi pe tine și scopurile tale. Când ideea devine o obsesie, atunci cu adevărat ai puterea să o transformi într-o realitate.

Nu trebuie să te conformezi normelor impuse de societate și să încerci să satisfaci așteptările altor oameni. Nu trebuie să joci în același joc ca și alții. Trăiește în propria lume și creează lucrurile pe care ai vrea să le vezi în ea.

Jim Rohna spus: ”Uneori, tot de ce avem nevoie ca să deschidem o ușă – este o idee bună.”

Ai nevoie de o idee care poate surprinde și șoca. Una pe care vei ezita să o împarți cu alții, pentru că este posibil să nu fie înțeleasă.

Te simți jenat de scopurile tale? Dacă nu, atunci o să pierzi. Dacă ceea ce urmărești nu este atât de măreț încât te lasă confuz, atunci fă un pas înapoi și mai gândește-te.

De ce să depui efort pentru ceva ce este ușor de realizat? De ce să ai un scop care nu necesită reproiectarea sistemului actual?

”Niciodată nu vei schimba nimic luptând împotriva realității existente. Pentru a schimba ceva, crează un model nou, care va îl va depăși pe cel vechi și îl va face să pară învechit.” Buckminster Fuller.

Când îți vei înlocui vechiul sistem mental și emoțional cu noi experiențe, atunci nu vei mai putea opri procesul actualizării.

Însă odată ce ai atins un scop, caută imediat altul, pentru că fără un scop o să începi să te plictisești și să degradezi.

”În viață există 2 tragedii: prima este să nu obții ce îți dorești, iar a doua – să obții.” Bernard Shaw.

Indiferent de ce se va întâmpla cu tine – vei învinge sau vei pierde – te vei adapta rapid noilor circumstanțe. Oamenii au capacitatea de a se adapta cu ușurință noilor condiții. Situația în care nu avem nici un scop ne poate plictisi cu desăvârșire. Creierul are nevoie constant de lucruri noi, altfel el ”se învechește”.

Cel mai rău lucru pe care îl poți face este să încerci să păstrezi lucrurile așa cum sunt. Pentru a crește trebuie să tinzi spre schimbări și să te orientezi pe beneficiile viitorului, ci nu pe riscurile potențiale.

Este greșit să te orientezi spre evitarea schimbărilor și să  îți concentrezi toată energia și forța spre menținerea lucrurilor constante, a statutului curent.

Unica metodă de a accede la nivelul următor este să renunți la cine erai în trecut. Nu te ancora de cine ai fost. Fii pregătit să te eliberezi de trecut – indiferent de cât de măreț acesta îți pare. Acest lucru este necesar pentru un viitor mai bun.

Dacă nu ești pregătit să accepți haosul schimbărilor, atunci vei îmbătrâni fizic și vei degrada mental. Atunci când vei decide să te metamorfozezi, vei alege complexitatea haosului schimbării. Creșterea este un proces de acceptare a ceea ce cândva îți părea dificil și transformarea acestuia într-un sistem simplu.