fb

Cel mai puternic distrugător al relațiilor contemporane: scăpați de el cât mai repede

Există o cale a construirii unei relații care, chiar dacă nu este ideală, reduce la minimun greșelile tragice. Mai ales dacă țineți cont de anumite condiții, principala fiind: față de o relație niciodată să nu ai o atitudine serioasă. Și să nu fugi după fericire. Nu există un disstrugător mai puternic decât dorința obsesivă de a face relația ideală.

Când eram tânăr, credeam în cuvintele lui Tolstoi: „Toate relațiile fericire sunt la fel, pe când cele nefericite – sunt nefericite în felul lor”. Am înțeles că nu este așa. În viața reală nu există relații fericite și nefericite. Există pur și simplu relații în care doi oameni se iubesc, se acceptă, sunt geloși uneori, le este dor, se protejează reciproc, încearcă împreună să trăiască din plin viața, se mai ceartă.

Nu există relații nefericite. Există relații care se destramă, care pur și simplu nu au susținut testul timpului din anumite motive. De obicei, partenerii în asemenea relații au încercat să atingă idealul. Ei s-au ajutat reciproc, au construit un mecanism al lor de interacțiune, au vrut să trăiască într-o atmosferă a transparenței totale, fără secrete, ba chiar au ținut și un jurnal comun. Ei încercau să găsească fericirea, doar relația e pentru fericire.

Relația există pentru a trăi mai bine, pentru a trăi mai fericit, mai vesel decât atunci când erai singur. Relația e capacitatea de a-ți îmbunătăți modul de viață. Relația e cel mai important lucru pe care poți să-l realizezi. Relația e să construiești ceva ideal. Anume aceste gânduri sunt cel mai puternic distrugător al adevăratelor relații. Imediat cum ceva nu merge bine, încep certurile și neînțelegerile. Micile probleme pe care nici nu trebuie să le corectezi se transformă în imposibilitatea de a comunica. Îți spui că nu ești cu omul potrivit, că trebuie să pleci. Ce nebunie.

Cândva cineva a zis că fără reciprocitate nu poți să găsești dragostea și fericirea. Acum mii de oameni stau pe rețelele de socializare și alte site-uri, încercând să demonstreze și să explice ce e asta reciprocitate. Mii de psihologi divorțați oferă consultații și sfaturi. Ni se oferă portretul bărbatului ideal și al femeii ideale, al relației ideale, al sărutului ideal. Apoi toată viața suferim pentru că nu putem să atingem acest ideal.

Pur și simplu încetați să creați armonia relației voastre pe baza acestui ideal. Mă aranjează așa cum trăiesc și ce relație am. Ne certăm uneori, nu vorbim ceva timp, ne împăcăm și trăim mai departe. Și da, ne iubim mult. Cel mai important e ca între doi oameni să existe iubirea. Restul vine și trece.

Source :

gorrabit