Cel mai nepotrivit “te iubesc” e când îl spui privind în ochi pe cineva și înțelegi că ai vrea să fie cu totul alt om alături

Știu, e aiurea și prostesc, dar se întâmplă să trăiești lângă oameni nepotriviți și să te prefaci că iubești. O știu asta femeile care au iubit și nu mai pot trăi așa emoție sau bărbații care au în mintea lor altă femeie. O știu cei care suferă sau cei care își provoacă suferință, spunându-și că încă nimic nu e pierut, că celălalt merită o șansă. Poate și merită șansa să fie iubit cu adevărat. Tu poți să faci asta?

Nu spui “te iubesc” la întâmplare. Cei mai mulți uită asta și din deprindere sau interes o spun prea des și prea fals. Sau o spun doar ca să nu-l facă pe omul de alături să sufere. Ce vină are el că tu nu-l iubești? Sunt momente când nu poți să pleci. Pur și simplu nu poți, chiar dacă nu te regăsești în acel loc și lângă acel om. Atunci nu faci decât să dublezi porția de dragoste doar ca să nu-și dea seama. Da, e nesănătos și e grav să iubești condiționat. E greu să faci o declarație fără să ai în spatele ei o emoție. Cert însă e că cu asta trăiesc mii și mii de oameni.

De aia și contează să iubești sincer. Ce rost au scamatoriile și tentativele de a părea sincer, dacă în suflet simți altceva și ți-e dor după un alt om. Ce rost are timpul, dacă în timp așa emoții doar se amplifică. Poți să spui un “te iubesc” în toate limbile lumii, poți să-l spui dimineața sau seara, cu jumătate de gură sau strigând, știind ce va urma sau nu, dar niciodată să nu spui așa cuvinte unui om nepotrivit, unui om pe care nu-l iubești. Nu minți și nu te minți, pentru că riști să trăiești la fel.

Cel mai nepotrivit “te iubesc” e când îl spui privind în ochi pe cineva și înțelegi că ai vrea să fie cu totul alt om alături. 

Foto:allocine.fr