Cel mai mult nu vor regreta oamenii care oferă totul, dar oamenii care nu oferă nimic

Regretele nu au nimic în comun cu dragostea, cu fericirea, cu detașarea de tot ce înseamnă monotonie și plictis într-o relație. Regretele nu se legă cu degajarea unor emoții sincere, cu implicarea totală, cu construirea unor lucruri net superioare mărunțișurilor cotidiene. Regretele nu-ți oferă nimic frumos sau plăcut. De asta oamenii care au îndrăznit să trecă dincolo de limite, chiar și să sufere eșecuri în relații fără să le pară rău, oamenii care au lăsat regretele deoparte și au iubit cu adevărat, ei sunt cei mai sinceri și fericiți.

Pentru că anume ei au luat eșecurile drept lecții de viață și motiv în plus să se implica și mai mult, să iubească și mai puternic, să se atașeze și să construiască. Oamenii care au oferit totul ca relația în care erau să meargă nu au cum să regrete. Lor niciodată nu le va părea rău. Ei niciodată nu se vor îndoi de alegerile pe care le-au făcut. Și doar oamenii reținuți, zgârciți chiar în a oferi din dragostea lor, oamenii reci și indiferenți își vor da seama într-o zi de greșeala lor. Atunci cel mai probabil vor regreta.

Tu alegi cât de mult să te implici în relație, tu alegi cât de mult să iubești. Tu alegi omul de lângă, tu alegi cum să te îndrăgostești. Tu alegi cine ești și tot tu alegi dacă să regreți sau ba. Tu ești capabil să-ți influențezi prezentul și viitorul, fără a privi cu regret în trecut. Tot ce se întâmplă, se întâmplă cu un sens și dacă te-ai implicat și nu a mers înseamnă că așa a fost. Mai mult, asta îți demonstrează încă o dată că trebuie să oferi. Să lași să iasă din inima ta toată dragostea și din sufletul tău toată bunătatea. Să le împarți fără remușcări celor care au nevoie de dragoste și de bunătate. Fii sincer, iubește și nu regreta!

Cel mai mult nu vor regretat oamenii care oferă totul, dar oamenii care nu oferă nimic!