Cel mai important secret al fericirii, sau cum să scapi de griji și supărare

Oamenii mari au înțeles foarte bine care este secretul principal al fericirii și l-au transmis din generație în generație. Rareori se vorbește despre acest lucru, dar oamenii folosesc această regulă tot timpul pentru a-și menține sănătatea mentală în perfectă ordine.

Secretul, de fapt, este foarte simplu: arta de a ierta și a nu ține ranchiună. Pentru a înțelege cât mai bine acest lucru și a învăța cum să folosești această practică, trebuie să percepi corect realitatea.

Principalul lucru este să evaluezi corect reacția altora la ceea ce se întâmplă, la acțiunile și declarațiile lor. Toate acestea formează o imagine a experienței cumulative pe care o persoană a căpătat-o de-a lungul vieții sale.

O persoană acționează într-un fel sau altul pe baza a ceea ce a experimentat. Aceasta este o consecință a temerilor și încercărilor sale de adaptare la cele înconjurătoare. Majoritatea lucrurilor rele care ne rănesc, nu acesta a fost scopul lor. E doar o reacție normală a noastră la fricile, încercările care ne lovesc.

Trăim într-o lume în care psihodinamica face această lume să se miște. Psihodinamica are un rol important în viața noastră. Lumea nu poate să existe fără ea în forma în care suntem obișnuiți să o vedem. O persoană care dorește să înțeleagă cât mai bine lumea din jur, trebuie să înțeleagă nu doar religie, cultură.

Trebuie să se aprofundeze în psihologie. Însuși sensul cuvântului psihologie înseamnă literalmente „studiul sufletului” . Pe baza acestor lucruri, devine evident că nu există loc în lume pentru nemulțumirile personale.

Toate acestea sunt o proiecție a experienței de viață, care se schimbă în funcție de filtrul pe care noi înșine îl instalăm în mintea noastră.

Avem o formă diferită de percepție a lucrurilor

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să excludem sentimentul de apropiere emoțională în relații. Trebuie doar să înțelegem că de fiecare dată când ne simțim răniți, înseamnă că nu înțelegem suficient de bine o anumită persoană.

Esența acestei idei înseamnă o intimitate și mai mare cu ceilalți, pentru a reduce cantitatea de suferință pe care oamenii și-o provoacă reciproc. Odată ce înțelegem circumstanțele în care o persoană acționează într-un anumit fel, putem înțelege semnificația acțiunilor sale și modul în care percepe această viață.

Vom înceta să luăm totul prea personal. Vom înțelege că, dacă în acest moment și în acest loc nu am fi fost noi, în locul nostru ar exista o altă persoană.

Această abordare ajută să ținem la distanță reacțiile negative din partea altora. De fapt, de fiecare dată când ne simțim jigniți de cineva, putem manifesta fie bunătate, fie îngrijorare. Orice expresie de furie, de atitudine dură sau critică este o formă de suferință.

Când nu mai ținem ură pe nimeni, lumea se schimbă.

Simțim că vrem să facem din această lume un loc mai bun, deoarece noi nu mai trăim suferința. Asta nu înseamnă că trebuie să permitem să lăsăm să ne doară, neglijând propriile interese.

Când vom înțelege că durerea este generată de factori externi, atunci vom realiza că acest lucru nu are vreo legătură cu opinia și stilul nostru de viață.

Odată ce vom da lumii noastre interioare mai multă valoare, vom înceta să-i lăsăm pe alții să determine semnificația și sensul. Nu trebuie să pierdem timpul și să convingem pe cineva că suntem o persoană bună. Cea mai mare problemă în această lume este că oamenii devin niște egoiști.

Nimeni nu se mai gândește la ceilalți, puțini sunt cei care țin la ce cred ceilalți, la ce fac sau în ce cred. Dar arta iertării ne învață să fim diferiți. A învăța să nu ținem ranchiună este o abilitate care ne va ajuta toată viața. Ne va ajuta să fim stăpâni pe propriile cuvinte, gânduri, decizii. Acesta este adevăratul secret al unei vieți fericite și de succes.

Sursa :